Scottish Highlands – Ireland

Ακροβατώντας μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας…

By In Moto Adventures 20 ημέρες: 1 Ιουλίου - 20 Ιουλίου 2017

Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 - Επόμενη

4η Ημέρα 4/7: Dunkerque – Manchester (550km)

Από σήμερα ανεβαίνει το ενδιαφέρον αφού ουσιαστικά η ημέρα σηματοδοτεί την είσοδό μου στην Αγγλία. Ήρθε η ώρα να οδηγήσω αριστερά! Από τον ενθουσιασμό μου και σε συνδυασμό που κοιμήθηκα χθες αρκετά νωρίς, ξύπνησα από τις 5:30! Ουσιαστικά αρχικά έχω να οδηγήσω 50km μέχρι το Calais απ όπου θα μπω στο Eurotunnel που υποθαλάσσια θα με μεταφέρει στην Αγγλία, στο Folkstone. Το Eurotunnel ήταν άλλο ένα από τα στοιχεία του ταξιδιού αυτού που είχα μεγάλη περιέργεια να δω. Επίσης στο Manchester σήμερα θα συναντήσω την Antonia η οποία έρχεται αεροπορικώς με την πρωινή πτήση της Aegean.

Χωρίς πολλά-πολλά, με έναν σκέτο καφέ, 6:00 το πρωί ήμουν στον δρόμο για Calais. Ερημιά και πάλι, καιρός καλός με αραιή συννεφιά. Σε λιγότερο από ώρα ήμουν στο Eurotunnel, και λόγω της ώρας κι εκεί σχεδόν μόνος.

To Eurotunnel αποτελεί την εναλλακτική για το πέρασμα της θάλασσας Μάγχης Γαλλία – Αγγλία, αντί με καράβι, μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας με βαγόνι που δέχεται οχήματα. Πρόκειται για εντυπωσιακό έργο. Ο χρόνος μετάβασης είναι μόλις 35 λεπτά έναντι των 90 λεπτών που κάνει το καράβι. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 50€ αν γίνει η κράτηση online, ή 140€ αν δεν έχει γίνει κράτηση (σε φυσικό ταμείο). Πολύ ωραίο σύστημα προκειμένου να περιορίσουν έξοδα από φυσικό προσωπικό. Με την κράτηση σου δίδεται επίσης η δυνατότητα χρήσης έως και 2 ώρες πριν την ώρα κράτησης, και έως και 2 ώρες μετά την ώρα κράτησης. Υπάρχει δηλαδή ένα τετράωρο ευελιξίας προκειμένου ο οδηγός να υπολογίσει τους χρόνους του.

Κατευθύνομαι στη λωρίδα που μου υπέδειξαν προκειμένου να επιβιβαστώ και εκεί συναντώ μια μηχανή με αγγλικές πινακίδες, που είχα δει ξανά, βγαίνοντας από το καράβι στην Ancona. Σταματώ ακριβώς από πίσω του και τον ρωτάω:

– Μήπως ήσουν προχθές στο πλοίο από Ελλάδα για Ancona;
– Ναι! (μου απαντάει)

Είναι ο Simon, ο οποίος δούλευε σε ναυτιλιακή στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια, είχε κατεβάσει τη μηχανή του και τώρα έληξε το συμβόλαιό του και επιστρέφει τη μηχανή του πίσω στην πατρίδα του. Πιάσαμε την κουβέντα και δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα έξω και μέσα στο Eurotunnel 🙂


Η πόρτα του βαγονιού ανοίγει και πατάω πλέον βρετανικό έδαφος. Τοποθετούμαι στην αριστερή λωρίδα και ακολουθώ τους μπροστινούς μου. Είχα την περιέργεια όπως όλοι άλλωστε που πέρασαν από αυτή τη θέση, πως θα ανταποκριθώ στο θέμα της οδήγησης από αριστερά. Τελικά δεν ήταν τίποτα. Στην αρχή ακολουθείς τη μάζα, στα πρώτα roundabouts (κυκλικούς κόμβους) προσέχεις γιατί μπαίνεις από αριστερά με τη φορά του ρολογιού, και αυτό είναι. Περισσότερο θα έλεγα θέλει προσοχή σε σημεία εκτός κίνησης, μέσα σε πόλεις, που μπορεί μια στιγμή να χαθεί η συγκέντρωση και να μπει κανείς από λάθος σε κάποιο στενό στη δεξιά μεριά.

Είμαι πλέον στον M20 και από τον ενθουσιασμό μου που βλέπω το αντίθετο ρεύμα να έρχεται από τα δεξιά γελάω μόνος μου μέσα στο κράνος. Αν και ακόμα δεν είμαι Σκωτία, από αυτή τη στιγμή αρχίζω να ζω το όνειρο, και μόνο που ξέρω ότι πλέον κυλώ σε βρετανικό έδαφος!Ο καιρός ανοιχτός, λιακάδα, θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς, οδηγώ ακόμα με τα καλοκαιρινά γάντια. Σχετικά με τα βενζινάδικα, άργησα λίγο να αντιληφθώ ότι δεν είναι εμφανή πάνω στον αυτοκινητόδρομο, αλλά πρέπει να κάνει ο οδηγός μια μικρή παράκαμψη, ακολουθώντας πινακίδες με σήμανση “Services”.

Με είχαν προειδοποιήσει οι φίλοι για την κίνηση που θα συναντούσα έξω από το Λονδίνο, από το νότιο σημείο του M25 μέχρι το βόρειό του σημείο. Πράγματι η κίνηση σε όλη αυτή την απόσταση των 70 περίπου χιλιομέτρων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, και αν και αυτοκινητόδρομος, κάποιες φορές οι ταχύτητες έπεφταν στα 50 km/h. Ωστόσο η ροή δεν κόβονταν. Κάποια στιγμή μπαίνοντας στον Μ6 ο καιρός βάρυνε, ο ουρανός σκεπάστηκε από σύννεφα αλλά χωρίς βροχή.

Ένα άλλο στοιχείο, παρατήρησα αρχικά ότι οι οδηγοί μοτοσυκλέτας δε χαιρετούν όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Αρχικά απόρησα αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι είναι λόγο της οδήγησης “ανάποδα” όπου το χέρι που χαιρετά είναι το δεξί, το οποίο είναι κατειλημμένο από το γκριπ του γκαζιού, οπότε ο χαιρετισμός είναι ένα νεύμα με το κεφάλι.

Χωρίς να το καταλάβω, από τον ενθουσιασμό της οδήγησης αριστερά, από την αίσθηση του ότι πλησιάζω σε αυτό που ονειρευόμουν ολόκληρο το χειμώνα που πέρασε, μπαίνω στο Manchester νωρίτερα από τις 12:00 το μεσημέρι.


Την ίδια ώρα μόλις είχε φτάσει και η Antonia στο ξενοδοχείο και με περίμενε έξω από αυτό.

Η μηχανή μπήκε στο πάρκινγκ, κάναμε check-in και ξεχυθήκαμε στους δρόμους του Manchester. Είχαμε όλη την ημέρα στη διάθεσή μας να το περπατήσουμε και πραγματικά θα πρέπει να περπατήσαμε πάνω από 8km, μπορώ να πω ότι το γυρίσαμε όλο.

Και η πρώτη μας επίσκεψη σε παραδοσιακή αγγλική PUB, που τρως το παλαιού τύπου burger ή τα κλασικά fish n chips με 1 pine μπίρα είναι πλέον γεγονός 🙂

Η ημέρα αυτή έκλεισε με τα καλύτερα συναισθήματα. Έχω διανύσει όλη την Ευρώπη, είμαι στην Αγγλία, δεν αντιμετώπισα μέχρι στιγμής την παραμικρή δυσκολία, ο καιρός μου έχει κάνει μέχρι στιγμής όλα τα χατίρια και από αύριο αρχίσουν τα ακόμα πιο ωραία, η είσοδος στη Σκωτία.

Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 - Επόμενη

40 Σχόλια
 1. Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

  Και μετά από ένα υπέροχο δύωρο ‘ταξίδι’ στην Σκωτία και στην Ιρλανδία, ώρα να επιστρέψω στην δουλειά. Πανέμορφο το ταξίδι σου Στράτο, και σου εύχομαι ό,τι ταξίδι ονειρεύεσαι, να το πραγματοποιήσεις. Επίσης βάζεις και πολλές φωτογραφίες, κάτι που προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Μια ερώτηση μόνο, το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός), πόσο κόστισε; Περιμένωντας λοιπόν το επόμενό σου ταξίδι!

  Reply
  • Stratos V. 7 Νοεμβρίου 2017

   Κωνσταντίνε σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου! Το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός + επιβάτης) ήταν 73€ και 90€ η επιστροφή. Αν θυμάμαι καλά το επιπλέον για τον 2ο άτομο ήταν περί τα 30€ / εισιτήριο. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες στα sites των ακτοπλοϊκών που ήταν τα http://www.poferries.com/eu/cairnryan-larne και http://www.irishferries.com αντίστοιχα.

   Reply
   • Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

    Σ ευχαριστώ πολύ Στράτο!

    Reply
 2. Κόκκοτας Δημήτρης 6 Σεπτεμβρίου 2017

  Στράτο μου δεν σε ξέρω…..τυχαία έπεσα πάνω σου,σε διάβασα κι ένιωσα ότι σε ξέρω χρόνια…σαν να μου μιλάει ένας πραγματικός φίλος- συνΤαξιδευτής…..και μάλλον είμαι τυχερός!!!
  Το κείμενο σου απλά κορυφαίο…μας βάζεις μαζί σου στο ταξίδι το ζούμε καρέ καρέ…..το νιώθουμε….σίγουρα μια πένα κι ένα ταξίδι που ‘ακροβατεί ανάμεσα στο κομψό και το προκλητικό το ακραίο και το αποδεχτό’
  Τρεις φορές το ‘χω διαβάσει κι όλες σερί!!!
  Τόσο αντικειμενικός και τόσο μετρημένος….
  Μου έδωσες ιδέα για το επόμενο αυγουστιάτικο ταξίδι!!!!!
  Το ανήγγειλα και στην γυναίκα….συμφώνησε!!!
  Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))
  Να σε καλά ρε φίλε κι ετοιμάσου για βομβαρδισμό από ερωτήσεις μέσα στον χειμώνα( αλλιώς πως θα περάσει ωραία) -))))
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!

  Reply
  • Stratos V. 6 Σεπτεμβρίου 2017

   Νίκο φίλε μου δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι όταν μπορώ να κινήσω φίλους να πουν όπως εσύ το “Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))” 🙂 Με το καλό λοιπόν, και βέβαια είμαι στη διάθεσή σου για όποια επιπλέον πληροφορία και λεπτομέρεια θα χρειαστείς κατά την ετοιμασία σου!

   Reply
   • Δημήτρης 7 Σεπτεμβρίου 2023

    Αδερφέ μου…..δεν σε ξέρω Vol 2!!!!!

    Είμαι ξάπλα στο ξενοδοχείο….η ώρα 23:30.
    Η γυναίκα κοιμάται.
    Θεση Bolonia Italy.
    Τελευταίο βράδυ στην γειτονική χώρα. Από αύριο καράβι και πίσω στο σπιτάκι μας.

    Απλά ήθελα να σου αναφέρω πως γυρνάμε από Nordkapp…..11.500χλμ περίπου…..27 ημέρες.
    ΛΙΩΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!!!
    Η Νορβηγία απλά δεν έχει αντίπαλο…….-)))

    Να ξέρεις είσαι ο άνθρωπος που μέσα από τα ταξιδιωτικά σου, μας έχεις βάλει (όμορφες) φωτιές!!!!

    Αύριο τελειώνει αυτό το υπέροχο ταξιδι μας και ήδη διαβάζω για Σκωτία…..πριν κοιμηθεί η γυναίκα την ρώτησα αν…..
    Το φυγαμεεεεεεεεε θα στο ξαναγράψω!!!!!

    Σε ευχαριστούμε για όλα!!!!

    Reply
    • Stratos V. 7 Σεπτεμβρίου 2023

     Δημήτρη δεν ξέρεις πόση χαρά μου έσωσες που το κάνατε και που είπες το μαγικό “Η Νορβηγία απλά δεν έχει αντίπαλο…….-)))” . Με το καλό στο επόμενο!!!

     Σ.

     Reply
 3. Χολεβας Γιωργος 30 Αυγούστου 2017

  Φιλαρακια να ειστε Παντα Καλα να ταξιδευεται…και να απολαμβανεται τις ομορφιες του πλανητη μας !! ….Και τωρα ξεκιναει το διαβασμα….για την νεα Αποδραση…!!

  Reply
  • Stratos V. 30 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Γιώργο μου, σ’ ευχαριστώ επίσης και για τις πολύτιμες πληροφορίες σου σε αυτό το ταξίδι. Ναι, όπως τα λες, και τώρα ξεκινάει το διάβασμα για τη νέα Απόδραση. Πάντως τους χάρτες σου για Μαρόκο τους έχω σωμένους στον υπολογιστή μου 😉

   Reply
 4. Ευθύμης 29 Αυγούστου 2017

  Αν το είχες γράψει στα αγγλικά, θα το χρησιμοποιούσα στο μάθημα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Και πάνω που έψαχνα κάποιον ειδικό να μου το μεταφράσει! (…αστειεύομαι 🙂 ) Σ’ ευχαριστώ Ευθύμη.

   Reply
 5. Stathis harisis 29 Αυγούστου 2017

  Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις……………………όλοι μας να ταξιδεύουμε!!!!!!!

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στάθη, η ευχή σου σε όλους μας, ναι!

   Reply
 6. REK 28 Αυγούστου 2017

  Λοιπόν, φίλε Στράτο η περιγραφή & οι foto σου, ήταν ο καλύτερος τρόπος να ενταχθώ και πάλι στην καθημερινότητα μου..μετα τις διακοπές μου..
  Πολλά μπράβο για την συνολική εμπειρία και για όλο αυτό που μας έδωσες μέσω της περιγραφής σου..
  Οσο αφορά, διαδρομές ,οργάνωση, time table…δεν εχω καμία αμφιβολία ότι όλα κύλισαν αψογά..
  Antonia & Strats να είστε καλα να ταξιδεύετε…
  more landscape soon…

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2017

   Εσύ φίλε μου είσαι ο άνθρωπος που θα του έλεγα “άντε στο επόμενο μαζί” 😉

   Reply
 7. Αντωνίου Χρήστος 27 Αυγούστου 2017

  Εξαιρετική αφήγηση, γλαφυρή και με λεπτομέρεια που διατηρεί το ενδιαφέρον ζωντανό.Εύχομαι να σαι πάντα σε θέση να ζεις ανάλογες εμπειρίες και να μας τις μεταφέρεις..ώστε να καθοδηγούμαστε και εμείς οι πιο “lightriders”….

  Reply
  • Stratos V. 27 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χρήστο, να είμαστε όλα καλά να μπορούμε να ταξιδεύουμε, είτε κοντά, είτε μακριά, είτε ολιγοήμερα ταξίδια, είτε πολυήμερα. Σχετικά με το «lightriders», αν εξαιρέσουμε κάποιους ελάχιστους τύπους που έχουν διασχίσει τα βάθη τις Αφρικής και της Ασίας, οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε όλοι σε αυτή την κατηγορία 🙂

   Reply
 8. Socrates 26 Αυγούστου 2017

  Στράτο να είσαι πάντα καλά να ταξιδεύεις και να μας ταξιδευεις.

  Ενδιαφέρον ταξιδιωτικό, με απλό γραπτό λόγο χωρίς υπερβολές, με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία, που κάποιος μοτοταξιδευτής μπορεί να συναντήσει στο διάβα του.

  Πραγματικός οδηγός για όσους σκέπτονται να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο ταξίδι.

  Υ.Γ. Φαντάζομαι την χαρά να συναντάς γνωστούς στο ταξίδι. Ο κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Ναι Σωκράτη, κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε! Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

   Reply
 9. christos gkoutzelis 26 Αυγούστου 2017

  Λοιπον Στρατο, για να μην σε κολακευω και το παρεις και πανω σου, θα πω οτι βρηκα ενα συγγραφικο κενο στις διηγησεις σου και θα σε παρακαλουσα να το καλυψεις -το συντομοτερο δυνατον- γιατι δεν υπαρχει παντα διαθεσιμος χρονος για συνεχη αναγνωση 20-25 σελιδων, που περιλαμβανει καθε ταξιδι σου, ουτε η δημοσιευσεις σου παρεχουν την σημειολογικη ευκολια για ευρεση ενος συγκεκριμμενου θεματος, εντος των 20-25 σελιδων.
  Θα σε παρακαλεσω λοιπον να προσθεσεις στην αρχη καθε αφηγησης σου εναν περιληπτικο οδηγο (Index, πολεων, διαδρομων και αξιοθεατων, που περιλαμβανονται στην συγκεκριμμενη ημερα) με καταγραφη του θεματος σε κάθε μια σελιδα της δημοσιευσης σου.
  Με τον τροπο αυτόν θα με βοηθησεις –όπως κι αμετρητους αλλους μελλοντικα- να ανατρεχουμε ευκολα σε κάθε επιμερους προορισμο (πολη ή χωριο και αξιοθεατο) κάθε φορα, που θα θελουμε να ετοιμασουμε τα δικα μας ταξιδια.
  Όπως καταλαβες τελικα ειμαι κι εγω ενας fun του τροπου παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου και σιγουρα θα τις αξιοποιησω σε μελλοντικα ταξιδι μου στην Ιρλανδια, γιατι στους αλλους προορισμους σου εχω παει ηδη, γι΄αυτό και λεω ότι ο τροπος παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου είναι μοναδικος.
  Τωρα εχεις το mail μου κι ελπιζω να με περιλαβεις στους αποδεκτες των επομενων νεων καταγραφων των περιηγησεων σου.
  Συνεχισε την καλη δουλεια και δωσε λυση -το συντομοτερο δυνατον- το θεμα που εθιξα, γιατι η ετοιμασια ξεκινησε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Λοιπόν αγαπητέ μου Χρήστο, η ιδέα σου για την ένταξη περιληπτικού οδηγού είναι καταπληκτική και θα την υιοθετήσω με μεγάλη μου χαρά στο επόμενο ταξιδιωτικό (για να μη σου πω ότι θα κάτσω να φτιάξω indexes και για τα υπάρχοντα 🙂 ). Όταν με το καλό ετοιμαστείς για UK (δε λέω “αν” αλλά μόνο “όταν” 🙂 ) θα χαρώ να σου δώσω αναλυτικά ό,τι πληροφορία χρειαστείς!

   Reply
 10. ILIAS 26 Αυγούστου 2017

  Συγχαρητηρια Στρατο για το καταπληκτικο ταξιδι σου!!! Οπως και το ταξιδι σου στην Νορβηγια ηταν πηγη πληροφοριων και για το δικο μου φετινο ταξιδι στο ακρωτηρι ετσι και αυτο μπαινει στον ταξιδιωτικο μου φακελο! Σε ευχαριστουμε πως μας ταξιδεψες για ακομη μια φορα να εισαι παντα καλα εσυ και η οικογενεια σου!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Ηλία, μου δίνει μεγάλη χαρά να ξέρω ότι μπόρεσα να βοηθήσω έστω και λιγάκι με τις πληροφορίες μου, σε μελλοντικά ταξίδια!

   Reply
 11. Ηλίας Χατζηγεωργίου 26 Αυγούστου 2017

  Χαρά μου που έχω τέτοιους φίλους, καταπληκτικά απλό γράψιμο, ευχάριστο και ταξιδιάρικο, να είσαι καλά Στράτο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Ηλία, να ταξιδεύεις όπως μας έχεις μάθει 🙂

   Reply
 12. Στάθης 26 Αυγούστου 2017

  Σ’ ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο ταξίδι, που αν και δεν ήμασταν μαζί σας μέσα από αυτή την υπεροχή διήγηση ήταν σαν να ήμασταν, και περάσαμε τέλεια!!!
  Πάντα τέτοια φίλε μου, καλούς δρόμους να έχεις!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ΄ευχαριστώ Στάθη, καλούς δρόμου σε όλους μας!

   Reply
 13. Christoforos G. 26 Αυγούστου 2017

  Δύο στα δύο εξαιρετικά οδοιπορικά δημιουργείς παράδοση αλλά και απαιτήσεις.
  Συγχαρητήρια

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χριστόφορε, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έζησες τα ίδια συναισθήματα με το φετινό σου ταξίδι 😉 .

   Reply
 14. Χάρης aka siraxanz 26 Αυγούστου 2017

  Βρε Στράτο, πολύ ωραία τα γράφεις!!!
  Θα μας κάνεις να τρέχουμε στη Σκωτία, το βλέπω το έργο

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Για τα κομάντο σαν εσένα Χάρη, θα είναι άλλος ένας όμορφος περίπατος 🙂

   Reply
 15. Κατσούλης Κών/νος KAS 26 Αυγούστου 2017

  Μπράβο Στράτο. Πολύ όμορφο ταξίδι και άψογη περιγραφή και φώτο. Να δω τι έχει το μενού για τον επόμενο χρόνο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Κώστα! Τώρα για του χρόνου, καλά να μαστε, έχει αρκετές ηπείρους αυτή η γη για να με κρατήσει απασχολημένο για καιρό 🙂

   Reply
 16. Δημητρης Γιαλλελης 26 Αυγούστου 2017

  Νερακι εφυγε και αναμενω το επομενο, εστω και σαν ιδεα!!
  Περιγραφες και φωτος εκπληκτικες!
  Στο επομενο και video και το editing εγω ….
  Στρατο και Αντωνια, παντα τετοια και καλυτερα και παντα ορθιοι!!! 🙂

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστούμε Δημήτρη, ένας ταξιδευτής με τη δική σου εμπειρία, μπορεί να αισθανθεί βαθιά την αίσθηση αυτής της εμπειρίας 😉

   Reply
 17. esel 25 Αυγούστου 2017

  Στρατο εισαι ο Ανιχνευτης της Ελλάδας….θα ακολουθησουν αρκετοι …το μυρίζω στον αέρα….!!!

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στέλιο 🙂 Εύχομαι να σε ταξίδεψα.

   Reply
   • esel 25 Αυγούστου 2017

    δεν χωρά αμφιβολία Στράτο η πένα σου είναι καθηλωτική….
    οι προβληματισμοί σου στο τέλος είναι άκρως ενδιαφέροντες…προσωπικά συμφωνώ μαζί σου 101%.

    Reply
 18. Τάσος 25 Αυγούστου 2017

  Επιτέλους η στιγμή που περίμενα έφτασε. Αγόρι μου ξεκινάω διάβασμα.

  Και όπως πέρσι θα το ζήσεις πάλι το ταξιδάκι σου μέσα από μένα.

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Τάσο, τα routes σε περιμένουν για το 2018 😉

   Reply

Υποβολή Σχολίου