Scottish Highlands – Ireland

Ακροβατώντας μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας…

By In Moto Adventures 20 ημέρες: 1 Ιουλίου - 20 Ιουλίου 2017

Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Ο Επίλογος

Κλείνοντας θα παραθέσω κάποιες πληροφορίες (όπως πάντα άλλωστε) που πιθανόν να φανούν χρήσιμες στους φίλους που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο ταξίδι.

Άνεση – Σωματική Κόπωση:

Στα πολυήμερα ταξίδια με μοτοσυκλέτα με πολύωρη οδήγηση ημερησίως, είναι εύκολο να δημιουργηθούν σωματικές ενοχλήσεις που σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να δυσκολέψουν το ταξίδι. Στο περσινό μου ταξίδι των 12.500km στη Νορβηγία, χρειάστηκε να καταναλώσω αρκετά παυσίπονα και κάποια αντιφλεγμονώδη, ενώ αντίθετα φέτος, δε χρειάστηκε να πάρω ούτε ένα depon. Και αυτό γιατί είχα εντοπίσει κάποια θέματα που ήθελαν τη δική τους διαχείριση. Θα σταθώ σε δύο σημεία βάσει της πρόσφατης προσωπικής μου εμπειρίας και μόνο (δεν είμαι γιατρός):

1. Η σημασία του βάρους του κράνους: Τα περισσότερα προβλήματα με τον αυχένα και τον πόνο που δημιουργείται στο πάνω μέρος της πλάτης έχω καταλήξει ότι οφείλονται στο κράνος, στη ζύγισή του, στο σχεδιασμό του και κυρίως στο βάρος του. Θα ξεκινήσω με το βάρος. Πέρσι στο ταξίδι στη Νορβηγία, είχα ένα κράνος που ναι μεν ήταν καλά ζυγισμένο, αλλά ήταν βαρύ σχετικά με άλλα της κατηγορίας του. Του τοποθέτησα πάνω και την action camera που ισούται με +195 gr, με αποτέλεσμα να μου δημιουργεί πόνο στον αυχένα και γενικότερα στην άνω δεξιά πλάτη. Φέτος πήγα με ένα κράνος 300gr ελαφρύτερο και με εφεδρική βάση υποδοχής για την action camera στον σκελετό της μοτοσυκλέτας, σε περίπτωση που μου δημιουργούσε το περσινό πρόβλημα. Τα 300gr λιγότερα, ήταν αρκετά για να μην έχω την παραμικρή ενόχληση στον αυχένα μου. Επίσης καλό είναι να έχουμε υπόψιν ότι όλα τα κράνη δεν κάνουν για όλους τους τύπους μοτοσυκλέτας, και η θέση του σώματος του οδηγού είναι καθοριστικός παράγων για τη σωστή επιλογή τύπου κράνους.

2. Cruise Control και τένοντες δεξιού χεριού: Η πολύωρη καθημερινή οδήγηση καταπονεί τους τένοντες του δεξιού χεριού λόγω της μόνιμης πίεσης που ασκεί το χέρι στο γκριπ για να κρατήσει το γκάζι ανοιχτό. Αυτό, σε συνδυασμό με τένοντες που είναι ήδη τραυματισμένοι με φλεγμονές (τεταμένη χρήση υπολογιστών κλπ) δημιουργεί πόνους μέχρι και πάνω τον ώμο, και η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δυσάρεστη. Φέτος είχα την τύχη να έχω στη διάθεσή μου στη μοτοσυκλέτα μου, ηλεκτρονικό cruise control. Είναι πραγματικά μαγεία σε τέτοια μεγάλα ταξίδια. Η κούραση στο χέρι μειώνεται στο ελάχιστο έως και μηδενίζεται θα μπορούσα να πω.

Κόστος:

Όπως έχω ξαναπεί, η τοποθέτηση σε αυτό το κεφάλαιο είναι πάντα κατά προσέγγιση λόγω του υποκειμενικού στοιχείο σχετικά με τη διαμονή/διατροφή. Ωστόσο υπάρχουν κάποια έξοδα κοινά, τα οποία θα παραθέσω εδώ. Στα περίπου 9.000km απαιτούνται περί τα 900€ για καύσιμα και λάδι, περίπου 250€ για διόδια και βινιέτα Ελβετία, περίπου 650€ για εισιτήρια καραβιών και eurotunnel. Μέχρι εδώ είμαστε στα 1800€ και υπολείπεται το κόστος διαμονής και διατροφής το οποίο είναι καθαρά υποκειμενικό για 20 ημέρες, αφού η διαμονή μπορεί να είναι από camping μέχρι 5άστερο ξενοδοχείο, και το φαγητό μπορεί να είναι από κονσέρβες lidl, μέχρι εστιατόρια.

Σκωτία ή Νορβηγία:

Σε αυτή την παράγραφο δεν είχα αρχικά σκοπό να αναφερθώ, αλλά λόγω του ότι πολλοί φίλοι μου έκαναν ήδη αυτή την ερώτηση, αποφάσισα να θίξω λακωνικά το θέμα. Σκωτία ή Νορβηγία; Η απάντηση είναι: και τα δύο! Μάλιστα, είναι οι δύο κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη για να αντλήσει κάποιος την απόλυτη απόλαυση σε ταξίδι σε 2 τροχούς. Ο κάθε προορισμός έχει τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα. Η Νορβηγία έχει τα επιβλητικά φιορδ που σε καθηλώνουν και που το μοναδικό αυτό θέαμα καθιστά σχεδόν απόκοσμη την εμπειρία στον επισκέπτη, τις λευκές νύχτες με τον ήλιο του μεσονυκτίου. Τα Highlands της Σκωτίας είναι η χώρα των μύθων και έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία να μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή, στην εποχή του Harry Potter και του Game of Thones, όπως δεν μπορεί κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.

Μόνος ή με παρέα:

Σε αυτή την ερώτηση ήμουν εγώ που είχα τη μεγάλη περιέργεια για το πια θα είναι τελικά η απάντηση, αφού όπως είπα και αρχικά, είναι η πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησα μόνος. Πριν ξεκινήσω, σε συζητήσεις με φίλους, είχα ακούσει όλες τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από το “μοναχός σου χόρευε κι όσο θες οδήγα…” μέχρι το “θα πας τόσο δρόμο μόνος σου, να μην έχεις έναν άνθρωπο να πεις μια κουβέντα;…”. Τι κατάλαβα λοιπόν εγώ, ότι κατά κύριο λόγο η απάντηση είναι υποκειμενική, και βασίζεται στον χαρακτήρα του ταξιδιώτη (δε λέω εδώ ταξιδευτή…) και στη συνήθεια της καθημερινότητάς του.
1. Ο χαρακτήρας: Είναι καθοριστικός παράγων για το πόσο ένας άνθρωπος έχει ανάγκη τη συντροφικότητα ή όχι, για το πόσο έχει ανάγκη να μοιράζεται συναισθήματα ή να τα κρατά για τον εαυτό του, για το πόσο έχει ανάγκη τη συζήτηση ή την ηρεμία της σιωπής.
2. Η συνήθεια της καθημερινότητας: Ένα 30άρης που ζει και στην καθημερινότητά του μόνος, μπορεί πολύ πιο εύκολα να απολαύσει τη μοναχικότητα ενός solo ταξιδιού, από έναν ίσως 45άρη που έχει μάθει να μοιράζεται την καθημερινότητά του μέσα σε μια οικογένεια μεταξύ συντρόφου και παιδιών. Σε αυτόν θα βγει ευκολότερα το συναίσθημα της μοναξιάς όταν βρεθεί στο δρόμο μέρες μόνος.

Το να ταξιδεύεις μόνος έχει σαφώς και αυτό κάποια ισχυρά πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα η ελευθερία στις αποφάσεις. Κινείσαι ευέλικτα, χωρίς συνεννοήσεις, χωρίς διαπραγματεύσεις και κάνεις πάντα αυτό που εσύ θέλεις χωρίς υποχωρήσεις. Ορίζεις εσύ το ωράριο, που θα πας, τι θα δεις, που θα κάνεις στάση, πόσο θα διαρκέσει αυτή, που θα μείνεις, τι θα φας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που μου κέντρισε την προσοχή, είναι ότι η αίσθηση της παρατηρητικότητας είναι σαφώς ενισχυμένη. Και είναι φυσιολογικό, γιατί όταν ο άνθρωπος δεν απασχολείται στη συζήτηση με κάποιον άλλον, μπορεί να παρατηρεί το γύρο του περιβάλλον εντονότερα. Απ την άλλη μεριά, ο άνθρωπος από φύση είναι κοινωνικό ον και έχει την ανάγκη, από λίγο ως πολύ της συντροφικότητας. Ωραία η ανεξαρτησία, αλλά κακά τα ψέματα, είναι ωραίο να πίνεις την μπύρα σου το απόγευμα με έναν άνθρωπο δικό σου και να μοιράζεσαι σε μια ωραία συζήτηση τις όμορες εντυπώσεις της ημέρας.

Αν με ρωτούσατε αν θα ξαναπήγαινα μόνος ή με παρέα; Θα ξαναπήγαινα και μόνος, όπως θα ξαναπήγαινα σαφώς και με παρέα. Αυτό που σίγουρα όμως δε θα έκανα, είναι να πάω με παρέα που δεν είμαι σίγουρος ότι “ταιριάζουμε”. Σε ένα τέτοιο πολυήμερο ταξίδι με μοτοσυκλέτα, είναι πολύ λεπτή η ισορροπία στο θέμα “ταιριάσματος” και λόγω της σωματικής κούρασης, μικρά θεματάκια μπορεί να διογκωθούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η επιλογή της παρέας πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, και με κριτήρια χαρακτήρα, και με κριτήρια κοινών συνηθειών αλλά και κοινού τρόπου οδήγησης.

Ελπίζω, εσείς αγαπητοί φίλοι και σύντροχοι που μπήκατε στον κόπο να διαβάστε αυτό το ταξιδιωτικό, να μπόρεσα να σας μεταδώσω έστω ένα μέρος της αίσθησης αυτού του ονειρεμένου ταξιδιού, αλλά και κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες αν στο μέλλον πραγματοποιήσετε, κάποιοι από εσάς κάτι παρόμοιο. Συγχωρήστε μου την απλοϊκή μου έκφραση, δεν είμαι ποιητής, δεν είμαι συγγραφέας, δεν είμαι σεναριογράφος, είμαι απλά ένας άνθρωπος που λατρεύω να εξερευνώ τον κόσμο πάνω στις 2 ρόδες, και που μ’ αρέσει να μοιράζομαι την πληροφορία, με την ελπίδα να φανεί κάπου χρήσιμη, όπως άλλωστε μου φάνηκε χρήσιμη εμένα όταν κάπως έτσι την πήρα κι εγώ από κάποιους άλλους στο παρελθόν.

Να είμαστε όλοι πάντα καλά να ταξιδεύουμε, με οποιονδήποτε τρόπο! 😉


Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

38 Σχόλια
 1. Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

  Και μετά από ένα υπέροχο δύωρο ‘ταξίδι’ στην Σκωτία και στην Ιρλανδία, ώρα να επιστρέψω στην δουλειά. Πανέμορφο το ταξίδι σου Στράτο, και σου εύχομαι ό,τι ταξίδι ονειρεύεσαι, να το πραγματοποιήσεις. Επίσης βάζεις και πολλές φωτογραφίες, κάτι που προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Μια ερώτηση μόνο, το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός), πόσο κόστισε; Περιμένωντας λοιπόν το επόμενό σου ταξίδι!

  Reply
  • Stratos V. 7 Νοεμβρίου 2017

   Κωνσταντίνε σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου! Το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός + επιβάτης) ήταν 73€ και 90€ η επιστροφή. Αν θυμάμαι καλά το επιπλέον για τον 2ο άτομο ήταν περί τα 30€ / εισιτήριο. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες στα sites των ακτοπλοϊκών που ήταν τα http://www.poferries.com/eu/cairnryan-larne και http://www.irishferries.com αντίστοιχα.

   Reply
   • Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

    Σ ευχαριστώ πολύ Στράτο!

    Reply
 2. Κόκκοτας Δημήτρης 6 Σεπτεμβρίου 2017

  Στράτο μου δεν σε ξέρω…..τυχαία έπεσα πάνω σου,σε διάβασα κι ένιωσα ότι σε ξέρω χρόνια…σαν να μου μιλάει ένας πραγματικός φίλος- συνΤαξιδευτής…..και μάλλον είμαι τυχερός!!!
  Το κείμενο σου απλά κορυφαίο…μας βάζεις μαζί σου στο ταξίδι το ζούμε καρέ καρέ…..το νιώθουμε….σίγουρα μια πένα κι ένα ταξίδι που ‘ακροβατεί ανάμεσα στο κομψό και το προκλητικό το ακραίο και το αποδεχτό’
  Τρεις φορές το ‘χω διαβάσει κι όλες σερί!!!
  Τόσο αντικειμενικός και τόσο μετρημένος….
  Μου έδωσες ιδέα για το επόμενο αυγουστιάτικο ταξίδι!!!!!
  Το ανήγγειλα και στην γυναίκα….συμφώνησε!!!
  Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))
  Να σε καλά ρε φίλε κι ετοιμάσου για βομβαρδισμό από ερωτήσεις μέσα στον χειμώνα( αλλιώς πως θα περάσει ωραία) -))))
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!

  Reply
  • Stratos V. 6 Σεπτεμβρίου 2017

   Νίκο φίλε μου δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι όταν μπορώ να κινήσω φίλους να πουν όπως εσύ το “Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))” 🙂 Με το καλό λοιπόν, και βέβαια είμαι στη διάθεσή σου για όποια επιπλέον πληροφορία και λεπτομέρεια θα χρειαστείς κατά την ετοιμασία σου!

   Reply
 3. Χολεβας Γιωργος 30 Αυγούστου 2017

  Φιλαρακια να ειστε Παντα Καλα να ταξιδευεται…και να απολαμβανεται τις ομορφιες του πλανητη μας !! ….Και τωρα ξεκιναει το διαβασμα….για την νεα Αποδραση…!!

  Reply
  • Stratos V. 30 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Γιώργο μου, σ’ ευχαριστώ επίσης και για τις πολύτιμες πληροφορίες σου σε αυτό το ταξίδι. Ναι, όπως τα λες, και τώρα ξεκινάει το διάβασμα για τη νέα Απόδραση. Πάντως τους χάρτες σου για Μαρόκο τους έχω σωμένους στον υπολογιστή μου 😉

   Reply
 4. Ευθύμης 29 Αυγούστου 2017

  Αν το είχες γράψει στα αγγλικά, θα το χρησιμοποιούσα στο μάθημα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Και πάνω που έψαχνα κάποιον ειδικό να μου το μεταφράσει! (…αστειεύομαι 🙂 ) Σ’ ευχαριστώ Ευθύμη.

   Reply
 5. Stathis harisis 29 Αυγούστου 2017

  Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις……………………όλοι μας να ταξιδεύουμε!!!!!!!

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στάθη, η ευχή σου σε όλους μας, ναι!

   Reply
 6. REK 28 Αυγούστου 2017

  Λοιπόν, φίλε Στράτο η περιγραφή & οι foto σου, ήταν ο καλύτερος τρόπος να ενταχθώ και πάλι στην καθημερινότητα μου..μετα τις διακοπές μου..
  Πολλά μπράβο για την συνολική εμπειρία και για όλο αυτό που μας έδωσες μέσω της περιγραφής σου..
  Οσο αφορά, διαδρομές ,οργάνωση, time table…δεν εχω καμία αμφιβολία ότι όλα κύλισαν αψογά..
  Antonia & Strats να είστε καλα να ταξιδεύετε…
  more landscape soon…

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2017

   Εσύ φίλε μου είσαι ο άνθρωπος που θα του έλεγα “άντε στο επόμενο μαζί” 😉

   Reply
 7. Αντωνίου Χρήστος 27 Αυγούστου 2017

  Εξαιρετική αφήγηση, γλαφυρή και με λεπτομέρεια που διατηρεί το ενδιαφέρον ζωντανό.Εύχομαι να σαι πάντα σε θέση να ζεις ανάλογες εμπειρίες και να μας τις μεταφέρεις..ώστε να καθοδηγούμαστε και εμείς οι πιο “lightriders”….

  Reply
  • Stratos V. 27 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χρήστο, να είμαστε όλα καλά να μπορούμε να ταξιδεύουμε, είτε κοντά, είτε μακριά, είτε ολιγοήμερα ταξίδια, είτε πολυήμερα. Σχετικά με το «lightriders», αν εξαιρέσουμε κάποιους ελάχιστους τύπους που έχουν διασχίσει τα βάθη τις Αφρικής και της Ασίας, οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε όλοι σε αυτή την κατηγορία 🙂

   Reply
 8. Socrates 26 Αυγούστου 2017

  Στράτο να είσαι πάντα καλά να ταξιδεύεις και να μας ταξιδευεις.

  Ενδιαφέρον ταξιδιωτικό, με απλό γραπτό λόγο χωρίς υπερβολές, με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία, που κάποιος μοτοταξιδευτής μπορεί να συναντήσει στο διάβα του.

  Πραγματικός οδηγός για όσους σκέπτονται να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο ταξίδι.

  Υ.Γ. Φαντάζομαι την χαρά να συναντάς γνωστούς στο ταξίδι. Ο κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Ναι Σωκράτη, κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε! Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

   Reply
 9. christos gkoutzelis 26 Αυγούστου 2017

  Λοιπον Στρατο, για να μην σε κολακευω και το παρεις και πανω σου, θα πω οτι βρηκα ενα συγγραφικο κενο στις διηγησεις σου και θα σε παρακαλουσα να το καλυψεις -το συντομοτερο δυνατον- γιατι δεν υπαρχει παντα διαθεσιμος χρονος για συνεχη αναγνωση 20-25 σελιδων, που περιλαμβανει καθε ταξιδι σου, ουτε η δημοσιευσεις σου παρεχουν την σημειολογικη ευκολια για ευρεση ενος συγκεκριμμενου θεματος, εντος των 20-25 σελιδων.
  Θα σε παρακαλεσω λοιπον να προσθεσεις στην αρχη καθε αφηγησης σου εναν περιληπτικο οδηγο (Index, πολεων, διαδρομων και αξιοθεατων, που περιλαμβανονται στην συγκεκριμμενη ημερα) με καταγραφη του θεματος σε κάθε μια σελιδα της δημοσιευσης σου.
  Με τον τροπο αυτόν θα με βοηθησεις –όπως κι αμετρητους αλλους μελλοντικα- να ανατρεχουμε ευκολα σε κάθε επιμερους προορισμο (πολη ή χωριο και αξιοθεατο) κάθε φορα, που θα θελουμε να ετοιμασουμε τα δικα μας ταξιδια.
  Όπως καταλαβες τελικα ειμαι κι εγω ενας fun του τροπου παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου και σιγουρα θα τις αξιοποιησω σε μελλοντικα ταξιδι μου στην Ιρλανδια, γιατι στους αλλους προορισμους σου εχω παει ηδη, γι΄αυτό και λεω ότι ο τροπος παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου είναι μοναδικος.
  Τωρα εχεις το mail μου κι ελπιζω να με περιλαβεις στους αποδεκτες των επομενων νεων καταγραφων των περιηγησεων σου.
  Συνεχισε την καλη δουλεια και δωσε λυση -το συντομοτερο δυνατον- το θεμα που εθιξα, γιατι η ετοιμασια ξεκινησε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Λοιπόν αγαπητέ μου Χρήστο, η ιδέα σου για την ένταξη περιληπτικού οδηγού είναι καταπληκτική και θα την υιοθετήσω με μεγάλη μου χαρά στο επόμενο ταξιδιωτικό (για να μη σου πω ότι θα κάτσω να φτιάξω indexes και για τα υπάρχοντα 🙂 ). Όταν με το καλό ετοιμαστείς για UK (δε λέω “αν” αλλά μόνο “όταν” 🙂 ) θα χαρώ να σου δώσω αναλυτικά ό,τι πληροφορία χρειαστείς!

   Reply
 10. ILIAS 26 Αυγούστου 2017

  Συγχαρητηρια Στρατο για το καταπληκτικο ταξιδι σου!!! Οπως και το ταξιδι σου στην Νορβηγια ηταν πηγη πληροφοριων και για το δικο μου φετινο ταξιδι στο ακρωτηρι ετσι και αυτο μπαινει στον ταξιδιωτικο μου φακελο! Σε ευχαριστουμε πως μας ταξιδεψες για ακομη μια φορα να εισαι παντα καλα εσυ και η οικογενεια σου!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Ηλία, μου δίνει μεγάλη χαρά να ξέρω ότι μπόρεσα να βοηθήσω έστω και λιγάκι με τις πληροφορίες μου, σε μελλοντικά ταξίδια!

   Reply
 11. Ηλίας Χατζηγεωργίου 26 Αυγούστου 2017

  Χαρά μου που έχω τέτοιους φίλους, καταπληκτικά απλό γράψιμο, ευχάριστο και ταξιδιάρικο, να είσαι καλά Στράτο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Ηλία, να ταξιδεύεις όπως μας έχεις μάθει 🙂

   Reply
 12. Στάθης 26 Αυγούστου 2017

  Σ’ ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο ταξίδι, που αν και δεν ήμασταν μαζί σας μέσα από αυτή την υπεροχή διήγηση ήταν σαν να ήμασταν, και περάσαμε τέλεια!!!
  Πάντα τέτοια φίλε μου, καλούς δρόμους να έχεις!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ΄ευχαριστώ Στάθη, καλούς δρόμου σε όλους μας!

   Reply
 13. Christoforos G. 26 Αυγούστου 2017

  Δύο στα δύο εξαιρετικά οδοιπορικά δημιουργείς παράδοση αλλά και απαιτήσεις.
  Συγχαρητήρια

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χριστόφορε, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έζησες τα ίδια συναισθήματα με το φετινό σου ταξίδι 😉 .

   Reply
 14. Χάρης aka siraxanz 26 Αυγούστου 2017

  Βρε Στράτο, πολύ ωραία τα γράφεις!!!
  Θα μας κάνεις να τρέχουμε στη Σκωτία, το βλέπω το έργο

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Για τα κομάντο σαν εσένα Χάρη, θα είναι άλλος ένας όμορφος περίπατος 🙂

   Reply
 15. Κατσούλης Κών/νος KAS 26 Αυγούστου 2017

  Μπράβο Στράτο. Πολύ όμορφο ταξίδι και άψογη περιγραφή και φώτο. Να δω τι έχει το μενού για τον επόμενο χρόνο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Κώστα! Τώρα για του χρόνου, καλά να μαστε, έχει αρκετές ηπείρους αυτή η γη για να με κρατήσει απασχολημένο για καιρό 🙂

   Reply
 16. Δημητρης Γιαλλελης 26 Αυγούστου 2017

  Νερακι εφυγε και αναμενω το επομενο, εστω και σαν ιδεα!!
  Περιγραφες και φωτος εκπληκτικες!
  Στο επομενο και video και το editing εγω ….
  Στρατο και Αντωνια, παντα τετοια και καλυτερα και παντα ορθιοι!!! 🙂

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστούμε Δημήτρη, ένας ταξιδευτής με τη δική σου εμπειρία, μπορεί να αισθανθεί βαθιά την αίσθηση αυτής της εμπειρίας 😉

   Reply
 17. esel 25 Αυγούστου 2017

  Στρατο εισαι ο Ανιχνευτης της Ελλάδας….θα ακολουθησουν αρκετοι …το μυρίζω στον αέρα….!!!

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στέλιο 🙂 Εύχομαι να σε ταξίδεψα.

   Reply
   • esel 25 Αυγούστου 2017

    δεν χωρά αμφιβολία Στράτο η πένα σου είναι καθηλωτική….
    οι προβληματισμοί σου στο τέλος είναι άκρως ενδιαφέροντες…προσωπικά συμφωνώ μαζί σου 101%.

    Reply
 18. Τάσος 25 Αυγούστου 2017

  Επιτέλους η στιγμή που περίμενα έφτασε. Αγόρι μου ξεκινάω διάβασμα.

  Και όπως πέρσι θα το ζήσεις πάλι το ταξιδάκι σου μέσα από μένα.

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Τάσο, τα routes σε περιμένουν για το 2018 😉

   Reply

Υποβολή Σχολίου