Scottish Highlands – Ireland

Ακροβατώντας μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας…

By In Moto Adventures 20 ημέρες: 1 Ιουλίου - 20 Ιουλίου 2017

Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 - Επόμενη

9η Ημέρα 9/7: Portree – Balloch (370km)

Η τελευταία μας ημέρα στα μαγευτικά Highlands. Fort Augustus, Urquhart Castle, λίμνη Λόχνες, διάσχιση του φαραγγιού του Glen Coe (Great Glen – μεγάλο φαράγγι), πολλά κάστρα και φρούρια… Μια μέρα γεμάτη παραδοσιακό χρώμα άλλης εποχής, πριν περάσουμε απέναντι στην Ιρλανδία. Για τη λίμνη Λόμοντ και γενικά για όλο το εθνικό πάρκο, είχα διαβάσει πολλά ήμουν σίγουρος ότι θα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ουσιαστικά με αυτό κλείνουμε την επίσκεψή μας στα Highlands της Σκωτίας, το σημείο της Ευρώπης που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή.

Για άλλη μια φορά ξεκινήσαμε από το Portree με καλό καιρό, αρκετά νωρίς (για κάποιον λόγο ξυπνούσαμε πάντα από τα άγρια χαράματα…). Αποχαιρετούμε το Portree.


To Donan Castle κάνει την εμφάνισή του αμέσως με την έξοδο από τη γέφυρα, στον A87.

Κατευθυνόμαστε προς Λόχνες. Σχετικά με τα κάστρα, λόγω της φύσης του ταξιδιού – road trip – και του περιορισμένου χρόνου σε συνδυασμό με τα τα χιλιόμετρα που ήταν προγραμματισμένα να διανυθούν ημερησίως, είχαμε συνειδητοποιήσει από την αρχή ότι ο χρόνος δεν επέτρεπε εκτενείς επισκέψεις στα κάστρα. Τα περισσότερα δε από αυτά, ήταν εκτός πορείας και μια πιθανή επίσκεψη απαιτούσε επιπλέον χιλιόμετρα και 2+ ώρες επιπλέον εντός κάστρου. Ένα κάστρο, που είχαμε προγραμματίσει να δούμε λίγο εκτενέστερα σε συνδυασμό με την τοποθεσία του στη λίμνη Νες (Λόχνες), ήταν το Urquhart Castle. Πριν μπούμε στον Α82, κινούμαστε στον Α87 που είναι επίσης ένας δρόμος απείρου κάλους και όσο προχωρούμε τόσο πιο ενδιαφέρων γίνεται. Οι λίμνες διαδέχονταν η μία την άλλη, Loch Duich, Loch Cluanie και πριν μπούμε στον Α82 κάνουμε μια μαγευτική διαδρομή δίπλα από τον ποταμό Shiel και επίσης τον ποταμό Moriston. Ο καιρός βαραίνει και πέφτουν κάποιες σταγόνες βροχής, όχι όμως τόσο σε σημείο να βάλουμε αδιάβροχα.
Στον Α87 στο ύψος του ποταμού Shiel το τοπίο γίνονταν ολοένα και περισσότερο επιβλητικό και πλέον ακολουθούμε μέχρι το Invermoriston όπου εκεί θα πάμε βόρεια τον Α82 με σκοπό να επισκεφτούμε το Urquhart Castle.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, είχαμε αποφασίσει να επισκεφτούμε αυτό το κάστρο. Μας έβγαζε 38 + 38 (επιστροφή) = 76km από την πορεία μας, αλλά λόγω και της διαδρομής δίπλα στην πολυσυζητημένη λίμνη Νες (Loch Ness), θεωρήσαμε ότι θα άξιζε. Ανεβαίνοντας και πλησιάζοντας προς το κάστρο Urquhart παρατηρώ μια ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Βλέπετε, δεν υπολόγισα έναν σημαντικό παράγοντα: Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ. Όσο πλησίαζα στο κάστρο τόσο η κίνηση αυξάνονταν και κίνηση κυρίως από πούλμαν τουριστών. Βλέπω τη σήμανση για το κάστρο και δεν μπορούσα ούτε να στρίψω προς το πάρκινγκ.

Οι υπεύθυνοι του parking οι οποίοι πλέον είχαν βγει στο δρόμο μου ζητούν να αφήσω εκεί (στην είσοδο του πάρκινγκ) τη μηχανή, μιλάμε για αρκετό δρόμο περπατώντας (με όλο τον εξοπλισμό), τόσο που ούτε μπορούσαμε να δούμε το κάστρο. Και φυσικά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε σε τέτοιο πανηγύρι τίποτα αφύλακτο στη μηχανή. Παντού πούλμαν, τα περισσότερα γεμάτα Κινέζους τουρίστες. Όπως είμαστε μεταβολή και πίσω. Υπό αυτές τις συνθήκες η επίσκεψη είναι αδύνατη. Για να δει κανείς το κάστρο υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να διαθέσει όλη την ημέρα, πέραν από την ταλαιπωρία και το θέμα της ασφάλειας των πραγμάτων στη μηχανή (εξωτερικοί σάκοι). Κάνω αναστροφή όπως είμαι και παίρνω τον Α82 νότια πλέον, προς Fort Augustus. Μας χάλασε που δεν καταφέραμε να δούμε το κάστρο αλλά η διαδρομή δίπλα στη λίμνη μας αποζημίωσε.


Επιστρέφουμε στη διασταύρωση που συναντάει ο Α87 τον Α82, στο Invermoriston, και κάνουμε εκεί μια ωραία στάση για καφέ, δίπλα στον ποταμό Moriston, πριν πιάσουμε και πάλι τον Α82.

Από εκεί και κάτω, δεν υπάρχει ένα σημείο στη διαδρομή που να χάνει το ενδιαφέρον. Όλος ο δρόμος είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ομορφιάς. Μετά το ευχάριστο διάλειμμα και αφού μας πέρασε που δεν είδαμε το κάστρο 🙂 ξεκινάμε προς Fort Augustus – Fort William.

Η γέφυρα του Fort Augustus στο νότιο τελείωμα της Loch Ness

Συνεχίσουμε τον Α82 προς Ford William, όλη η διαδρομή ήταν έτσι:
Ο ουρανός βαρύς σε όλη τη διαδρομή αλλά μέχι στιγμής δεν είχαμε δει βροχή, εκτός από μερικές σταγόνες. Βγαίνοντας από το Fort William και μπαίνοντας προς το Glen Coe, αρχίσει να βρέχει κανονικά. Ναι! Μετά από 9 μέρες στο δρόμο και έχοντας διασχίσει όλη τη Σκωτία και όλη την Ευρώπη, θα βάλω αδιάβροχα! 🙂 Η Antonia είχε καινούργια στολή που θεωρητικά ήταν αδιάβροχη (κορντούρα με φύλο αδιαβροχοποίησης εσωτερικά). Είπαμε να πάρουμε το ρίσκο και να δοκιμάσουμε τη νέα στολή αν πράγματι είναι αδιάβροχη, οπότε αδιάβροχα έβαλα μόνο εγώ στην παλαιά μου και ταλαιπωρημένη Rallye 3, ενώ η Antonia συνέχισε όπως ήταν (και τελικά ήταν όντως αδιάβροχη η στολή 🙂 ). Είμαστε πλέον στο Glen Coe, το τοπίο μοναδικό ακόμα και με βροχή.


Έχουμε πλέον δίπλα μας τη λίμνη Lomond. Αυτό που παρατήρησα σε όλη την έκταση των Highlands είναι ότι χώμα σκέτο που να μην είναι καλυμμένο από πρασινάδα δεν βλέπεις πουθενά! Είναι αυτός ο οργασμός της φύσης, είναι οι λίμνες, είναι τα κτίσματα προηγούμενων αιώνων, είναι ο βαρύς γκρίζος ουρανός… ίσως όλα αυτά μαζί συνθέτουν τη μαγεία που αποπνέει αυτή η περιοχή της γης, που την κάνει τόσο μοναδική.

Φτάνουμε στον προορισμό μας, το Balloch, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Loch Lomond. Είναι πόλη μικρή, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο εκτός της φυσικής της τοποθεσίας. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, περιμέναμε να κόψει λίγο η βροχή για να το περπατήσουμε.
Να και ένας λόγος που θα μπορούσε να μου κάνει τη διαμονή μου στο δωμάτιο μακράν πιο ενδιαφέρουσα 🙂

Και σε αυτό το σημείο, καληνυχτίσουμε για τελευταία φορά σε αυτό το ταξίδι τη μαγευτική Σκωτία. Αύριο μας περιμένει ένα νέο κεφάλαιο, η Ιρλανδία!

Σελίδες: Προηγούμενη - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 - Επόμενη

38 Σχόλια
 1. Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

  Και μετά από ένα υπέροχο δύωρο ‘ταξίδι’ στην Σκωτία και στην Ιρλανδία, ώρα να επιστρέψω στην δουλειά. Πανέμορφο το ταξίδι σου Στράτο, και σου εύχομαι ό,τι ταξίδι ονειρεύεσαι, να το πραγματοποιήσεις. Επίσης βάζεις και πολλές φωτογραφίες, κάτι που προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Μια ερώτηση μόνο, το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός), πόσο κόστισε; Περιμένωντας λοιπόν το επόμενό σου ταξίδι!

  Reply
  • Stratos V. 7 Νοεμβρίου 2017

   Κωνσταντίνε σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου! Το κόστος του εισιτηρίου του πλοίου Αγγλία-Ιρλανδία (μηχανή + οδηγός + επιβάτης) ήταν 73€ και 90€ η επιστροφή. Αν θυμάμαι καλά το επιπλέον για τον 2ο άτομο ήταν περί τα 30€ / εισιτήριο. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες στα sites των ακτοπλοϊκών που ήταν τα http://www.poferries.com/eu/cairnryan-larne και http://www.irishferries.com αντίστοιχα.

   Reply
   • Κωνσταντίνος Κ 7 Νοεμβρίου 2017

    Σ ευχαριστώ πολύ Στράτο!

    Reply
 2. Κόκκοτας Δημήτρης 6 Σεπτεμβρίου 2017

  Στράτο μου δεν σε ξέρω…..τυχαία έπεσα πάνω σου,σε διάβασα κι ένιωσα ότι σε ξέρω χρόνια…σαν να μου μιλάει ένας πραγματικός φίλος- συνΤαξιδευτής…..και μάλλον είμαι τυχερός!!!
  Το κείμενο σου απλά κορυφαίο…μας βάζεις μαζί σου στο ταξίδι το ζούμε καρέ καρέ…..το νιώθουμε….σίγουρα μια πένα κι ένα ταξίδι που ‘ακροβατεί ανάμεσα στο κομψό και το προκλητικό το ακραίο και το αποδεχτό’
  Τρεις φορές το ‘χω διαβάσει κι όλες σερί!!!
  Τόσο αντικειμενικός και τόσο μετρημένος….
  Μου έδωσες ιδέα για το επόμενο αυγουστιάτικο ταξίδι!!!!!
  Το ανήγγειλα και στην γυναίκα….συμφώνησε!!!
  Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))
  Να σε καλά ρε φίλε κι ετοιμάσου για βομβαρδισμό από ερωτήσεις μέσα στον χειμώνα( αλλιώς πως θα περάσει ωραία) -))))
  Ευχαριστούμε πολύ!!!!

  Reply
  • Stratos V. 6 Σεπτεμβρίου 2017

   Νίκο φίλε μου δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι όταν μπορώ να κινήσω φίλους να πουν όπως εσύ το “Φύγαμεεεεεεεεεεεεεεεεεε…..-)))))” 🙂 Με το καλό λοιπόν, και βέβαια είμαι στη διάθεσή σου για όποια επιπλέον πληροφορία και λεπτομέρεια θα χρειαστείς κατά την ετοιμασία σου!

   Reply
 3. Χολεβας Γιωργος 30 Αυγούστου 2017

  Φιλαρακια να ειστε Παντα Καλα να ταξιδευεται…και να απολαμβανεται τις ομορφιες του πλανητη μας !! ….Και τωρα ξεκιναει το διαβασμα….για την νεα Αποδραση…!!

  Reply
  • Stratos V. 30 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Γιώργο μου, σ’ ευχαριστώ επίσης και για τις πολύτιμες πληροφορίες σου σε αυτό το ταξίδι. Ναι, όπως τα λες, και τώρα ξεκινάει το διάβασμα για τη νέα Απόδραση. Πάντως τους χάρτες σου για Μαρόκο τους έχω σωμένους στον υπολογιστή μου 😉

   Reply
 4. Ευθύμης 29 Αυγούστου 2017

  Αν το είχες γράψει στα αγγλικά, θα το χρησιμοποιούσα στο μάθημα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Και πάνω που έψαχνα κάποιον ειδικό να μου το μεταφράσει! (…αστειεύομαι 🙂 ) Σ’ ευχαριστώ Ευθύμη.

   Reply
 5. Stathis harisis 29 Αυγούστου 2017

  Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις……………………όλοι μας να ταξιδεύουμε!!!!!!!

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στάθη, η ευχή σου σε όλους μας, ναι!

   Reply
 6. REK 28 Αυγούστου 2017

  Λοιπόν, φίλε Στράτο η περιγραφή & οι foto σου, ήταν ο καλύτερος τρόπος να ενταχθώ και πάλι στην καθημερινότητα μου..μετα τις διακοπές μου..
  Πολλά μπράβο για την συνολική εμπειρία και για όλο αυτό που μας έδωσες μέσω της περιγραφής σου..
  Οσο αφορά, διαδρομές ,οργάνωση, time table…δεν εχω καμία αμφιβολία ότι όλα κύλισαν αψογά..
  Antonia & Strats να είστε καλα να ταξιδεύετε…
  more landscape soon…

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2017

   Εσύ φίλε μου είσαι ο άνθρωπος που θα του έλεγα “άντε στο επόμενο μαζί” 😉

   Reply
 7. Αντωνίου Χρήστος 27 Αυγούστου 2017

  Εξαιρετική αφήγηση, γλαφυρή και με λεπτομέρεια που διατηρεί το ενδιαφέρον ζωντανό.Εύχομαι να σαι πάντα σε θέση να ζεις ανάλογες εμπειρίες και να μας τις μεταφέρεις..ώστε να καθοδηγούμαστε και εμείς οι πιο “lightriders”….

  Reply
  • Stratos V. 27 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χρήστο, να είμαστε όλα καλά να μπορούμε να ταξιδεύουμε, είτε κοντά, είτε μακριά, είτε ολιγοήμερα ταξίδια, είτε πολυήμερα. Σχετικά με το «lightriders», αν εξαιρέσουμε κάποιους ελάχιστους τύπους που έχουν διασχίσει τα βάθη τις Αφρικής και της Ασίας, οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε όλοι σε αυτή την κατηγορία 🙂

   Reply
 8. Socrates 26 Αυγούστου 2017

  Στράτο να είσαι πάντα καλά να ταξιδεύεις και να μας ταξιδευεις.

  Ενδιαφέρον ταξιδιωτικό, με απλό γραπτό λόγο χωρίς υπερβολές, με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία, που κάποιος μοτοταξιδευτής μπορεί να συναντήσει στο διάβα του.

  Πραγματικός οδηγός για όσους σκέπτονται να πραγματοποιήσουν ένα παρόμοιο ταξίδι.

  Υ.Γ. Φαντάζομαι την χαρά να συναντάς γνωστούς στο ταξίδι. Ο κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Ναι Σωκράτη, κόσμος τελικά είναι πιο μικρός από ό,τι νομίζουμε! Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

   Reply
 9. christos gkoutzelis 26 Αυγούστου 2017

  Λοιπον Στρατο, για να μην σε κολακευω και το παρεις και πανω σου, θα πω οτι βρηκα ενα συγγραφικο κενο στις διηγησεις σου και θα σε παρακαλουσα να το καλυψεις -το συντομοτερο δυνατον- γιατι δεν υπαρχει παντα διαθεσιμος χρονος για συνεχη αναγνωση 20-25 σελιδων, που περιλαμβανει καθε ταξιδι σου, ουτε η δημοσιευσεις σου παρεχουν την σημειολογικη ευκολια για ευρεση ενος συγκεκριμμενου θεματος, εντος των 20-25 σελιδων.
  Θα σε παρακαλεσω λοιπον να προσθεσεις στην αρχη καθε αφηγησης σου εναν περιληπτικο οδηγο (Index, πολεων, διαδρομων και αξιοθεατων, που περιλαμβανονται στην συγκεκριμμενη ημερα) με καταγραφη του θεματος σε κάθε μια σελιδα της δημοσιευσης σου.
  Με τον τροπο αυτόν θα με βοηθησεις –όπως κι αμετρητους αλλους μελλοντικα- να ανατρεχουμε ευκολα σε κάθε επιμερους προορισμο (πολη ή χωριο και αξιοθεατο) κάθε φορα, που θα θελουμε να ετοιμασουμε τα δικα μας ταξιδια.
  Όπως καταλαβες τελικα ειμαι κι εγω ενας fun του τροπου παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου και σιγουρα θα τις αξιοποιησω σε μελλοντικα ταξιδι μου στην Ιρλανδια, γιατι στους αλλους προορισμους σου εχω παει ηδη, γι΄αυτό και λεω ότι ο τροπος παρουσιασης-αποτυπωσης των περιηγησεων σου είναι μοναδικος.
  Τωρα εχεις το mail μου κι ελπιζω να με περιλαβεις στους αποδεκτες των επομενων νεων καταγραφων των περιηγησεων σου.
  Συνεχισε την καλη δουλεια και δωσε λυση -το συντομοτερο δυνατον- το θεμα που εθιξα, γιατι η ετοιμασια ξεκινησε.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Λοιπόν αγαπητέ μου Χρήστο, η ιδέα σου για την ένταξη περιληπτικού οδηγού είναι καταπληκτική και θα την υιοθετήσω με μεγάλη μου χαρά στο επόμενο ταξιδιωτικό (για να μη σου πω ότι θα κάτσω να φτιάξω indexes και για τα υπάρχοντα 🙂 ). Όταν με το καλό ετοιμαστείς για UK (δε λέω “αν” αλλά μόνο “όταν” 🙂 ) θα χαρώ να σου δώσω αναλυτικά ό,τι πληροφορία χρειαστείς!

   Reply
 10. ILIAS 26 Αυγούστου 2017

  Συγχαρητηρια Στρατο για το καταπληκτικο ταξιδι σου!!! Οπως και το ταξιδι σου στην Νορβηγια ηταν πηγη πληροφοριων και για το δικο μου φετινο ταξιδι στο ακρωτηρι ετσι και αυτο μπαινει στον ταξιδιωτικο μου φακελο! Σε ευχαριστουμε πως μας ταξιδεψες για ακομη μια φορα να εισαι παντα καλα εσυ και η οικογενεια σου!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Ηλία, μου δίνει μεγάλη χαρά να ξέρω ότι μπόρεσα να βοηθήσω έστω και λιγάκι με τις πληροφορίες μου, σε μελλοντικά ταξίδια!

   Reply
 11. Ηλίας Χατζηγεωργίου 26 Αυγούστου 2017

  Χαρά μου που έχω τέτοιους φίλους, καταπληκτικά απλό γράψιμο, ευχάριστο και ταξιδιάρικο, να είσαι καλά Στράτο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Ηλία, να ταξιδεύεις όπως μας έχεις μάθει 🙂

   Reply
 12. Στάθης 26 Αυγούστου 2017

  Σ’ ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο ταξίδι, που αν και δεν ήμασταν μαζί σας μέσα από αυτή την υπεροχή διήγηση ήταν σαν να ήμασταν, και περάσαμε τέλεια!!!
  Πάντα τέτοια φίλε μου, καλούς δρόμους να έχεις!!!

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ΄ευχαριστώ Στάθη, καλούς δρόμου σε όλους μας!

   Reply
 13. Christoforos G. 26 Αυγούστου 2017

  Δύο στα δύο εξαιρετικά οδοιπορικά δημιουργείς παράδοση αλλά και απαιτήσεις.
  Συγχαρητήρια

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Χριστόφορε, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έζησες τα ίδια συναισθήματα με το φετινό σου ταξίδι 😉 .

   Reply
 14. Χάρης aka siraxanz 26 Αυγούστου 2017

  Βρε Στράτο, πολύ ωραία τα γράφεις!!!
  Θα μας κάνεις να τρέχουμε στη Σκωτία, το βλέπω το έργο

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Για τα κομάντο σαν εσένα Χάρη, θα είναι άλλος ένας όμορφος περίπατος 🙂

   Reply
 15. Κατσούλης Κών/νος KAS 26 Αυγούστου 2017

  Μπράβο Στράτο. Πολύ όμορφο ταξίδι και άψογη περιγραφή και φώτο. Να δω τι έχει το μενού για τον επόμενο χρόνο.

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Κώστα! Τώρα για του χρόνου, καλά να μαστε, έχει αρκετές ηπείρους αυτή η γη για να με κρατήσει απασχολημένο για καιρό 🙂

   Reply
 16. Δημητρης Γιαλλελης 26 Αυγούστου 2017

  Νερακι εφυγε και αναμενω το επομενο, εστω και σαν ιδεα!!
  Περιγραφες και φωτος εκπληκτικες!
  Στο επομενο και video και το editing εγω ….
  Στρατο και Αντωνια, παντα τετοια και καλυτερα και παντα ορθιοι!!! 🙂

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστούμε Δημήτρη, ένας ταξιδευτής με τη δική σου εμπειρία, μπορεί να αισθανθεί βαθιά την αίσθηση αυτής της εμπειρίας 😉

   Reply
 17. esel 25 Αυγούστου 2017

  Στρατο εισαι ο Ανιχνευτης της Ελλάδας….θα ακολουθησουν αρκετοι …το μυρίζω στον αέρα….!!!

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Σ’ ευχαριστώ Στέλιο 🙂 Εύχομαι να σε ταξίδεψα.

   Reply
   • esel 25 Αυγούστου 2017

    δεν χωρά αμφιβολία Στράτο η πένα σου είναι καθηλωτική….
    οι προβληματισμοί σου στο τέλος είναι άκρως ενδιαφέροντες…προσωπικά συμφωνώ μαζί σου 101%.

    Reply
 18. Τάσος 25 Αυγούστου 2017

  Επιτέλους η στιγμή που περίμενα έφτασε. Αγόρι μου ξεκινάω διάβασμα.

  Και όπως πέρσι θα το ζήσεις πάλι το ταξιδάκι σου μέσα από μένα.

  Reply
  • Stratos V. 25 Αυγούστου 2017

   Να σαι καλά Τάσο, τα routes σε περιμένουν για το 2018 😉

   Reply

Υποβολή Σχολίου