Nordkapp – Νορβηγία

Κυνηγώντας την κορυφή του κόσμου...

By In Moto Adventures 22 ημέρες: 1 Ιουλίου - 22 Ιουλίου 2016

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 - Επόμενη

Η Προετοιμασία

Τρία σχεδόν χρόνια είχα το Nordkapp στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Άκουγα διάφορα και διάβαζα ότι σχετικό έβρισκα. Είχα συλλέξει διάφορες γνώμες και απόψεις, από “ταξίδι ζωής” μέχρι “ο πιο υπερεκτιμημένος προορισμός”… Όλες τις πληροφορίες τις έβαλα κάτω και τις επεξεργάστηκα χωρίς να υποτιμήσω τίποτα, προσπαθώντας να αποκομίσω αυτό που εγώ ζητούσα μέσα απ’ αυτές. Πίστευα ότι με την μέχρι τώρα εμπειρία μου σε μοτοταξίδια στην Ευρώπη, θα μπορούσα να καταλήξω σε σωστό συμπέρασμα. Και βέβαια με γνώμονα ότι το συμπέρασμα είναι πάνω απ όλα υποκειμενικό.

Άλλος ταξιδεύει για τον προορισμό, άλλος για τη διαδρομή. Άλλος πάει από κεντρικούς αυτοκινητόδρομους για να βγάλει km, άλλος μόνο από επαρχιακούς. Άλλος απολαμβάνει τις εικόνες της διαδρομής και άλλος απολαμβάνει το πόσο τραχύ είναι το σπυρί της ασφάλτου για να πλαγιάσει στη στροφή και πόσο θα στρίψει, άλλος αναζητεί βουνοκορφές άλλος μιναρέδες, άλλος ευχαριστιέται μόνο αν έχει χώμα και λάσπες, άλλος αποφεύγει το νεράκι που συνάντησε μπροστά του μη λερώσει τη μηχανή του… Τα δικά μου γούστα τα ήξερα, ήταν δοκιμασμένα και ήταν πλέον σχεδόν 100% σαφή. Και λέω “σχεδόν” γιατί ενώ τα έχω δοκιμάσει σε διαφορετικούς παράγοντες, ένα πράμα δεν ήταν ξεκαθαρισμένο: το αν θα μπορούσα να ευχαριστηθώ ένα ταξίδι, είτε με παρέα είτε μόνος!

Αρχικά υπήρξαν 3 βασικά θέματα που έπρεπε να ξεπεράσω:

 • Το θέμα των πολλών ημερών: Μου ήταν αρκετά δύσκολο να λείψω 22-23 μέρες, κυρίως από τη δουλειά, αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο. Κάποιοι πήγαν Nordkapp σε 17 ημέρες οδηγώντας σχεδόν μέρα-νύχτα και από τον κεντρικό οδικό άξονα, εγώ δε θα μπορούσα να ευχαριστηθώ έτσι, ήθελα το χρόνο μου. Με τις κατάλληλες κινήσεις ξεπεράστηκε αυτό και εξασφάλισα τις 22 μου μέρες, που θεωρούσα απαραίτητες για να δω τη Νορβηγία έτσι όπως εγώ ήθελα.
 • Το οικονομικό: Ταξίδι πολλών ημερών που η επιλογή της φύσης του θα καθόριζε κατά πολύ τις οικονομικές του απαιτήσεις. Έχω κάνει όλων των ειδών τα ταξίδια. Μου αρέσει και η σκηνή υπό συνθήκες όμως. Πλέον στα 48 μου, ξέρω ότι όταν έχω οδηγήσει 800km σε επαρχιακούς ορεινούς και την επόμενη έχω να βγάλω άλλα 800, η πλάτη μου θέλει κρεβάτι και όχι σκηνή στους 5 βαθμούς υπό βροχή. Κάποτε μπορούσα, τώρα όχι. Τελικά, ξεπεράστηκε και αυτό το θέμα και εξασφάλισα τα ζητούμενα ώστε να γίνει αυτό το ταξίδι με τον τρόπο που ήθελα.
 • Με παρέα ή μόνος.

Η Παρέα

Την απόφαση την πήρα τον Οκτώβριο του 2015, ήτοι 8 μήνες πριν το ταξίδι. Η γυναίκα ήθελε να ακολουθήσει. Είχαμε ξαναταξιδέψει δικάβαλοι αρκετές φορές, μερικές από αυτές εξωτερικό, Άλπεις και όλα τα δυτικά Βαλκάνια, της αρέσει και αντέχει. Το αρχικό λοιπόν πλάνο έλεγε ότι η Antonia θα έρχονταν αεροπορικώς Κοπεγχάγη, θα κάναμε μαζί τον γύρο της Σκανδιναβίας και από το Ελσίνκι θα επέστρεφε πίσω αεροπορικώς. Δεν μπορούσε να λείψει περισσότερες ημέρες, κυρίως για το θέμα του παιδιού. Το θέμα που έμενε λοιπόν, ήταν αν ήθελα παρέα ή όχι, στο ανέβα-κατέβα την Ευρώπη. Πάντοτε θαύμαζα αυτούς που μπορούσαν και πήγαιναν μόνοι ταξίδια πολυήμερα. Διάβαζα τα ταξιδιωτικά τους και με εντυπωσίαζε πως κατάφερναν να απολαμβάνουν μόνοι. Τους θαύμαζα και πάντα αναρωτιόμουν αν κι εγώ θα μπορούσα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο πιο κατάλληλος τύπος για “μοναχικές” καταστάσεις. Και εντάξει όσο οδηγώ. Όταν όμως βρε παιδί φτάνω το βραδάκι στον προορισμό, εκεί θέλω να έχω έναν άνθρωπο μαζί όταν θα πιω την μπίρα μου, να πω δύο κουβέντες, να μοιραστώ τα συναισθήματα, να μη φάω μόνος στο εστιατόριο. Ωστόσο το ταξίδι θα το έκανα είτε έρχονταν κάποιος φίλος μαζί, είτε όχι, η απόφαση είχε παρθεί. Απ την άλλη πάλι, δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω αυτό το ταξίδι με “πολλούς”. Μεγάλο ταξίδι, σφιχτό πρόγραμμα, πολλές γνώμες δε χωράνε, έχω κάνει τον δικό μου σχεδιασμό, δεν είμαι διατεθειμένος για υποχωρήσεις. Ιδανικά ήθελα άλλη μια μηχανή, που να μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα όπως το είχα σχεδιάσει, και που να ταιριάζουμε και στις συνήθειες της καθημερινότητας και στον τρόπο οδήγησης.

Οι αρχικές διαπραγματεύσεις δεν ευδοκίμησαν με κάποια από τα δοκιμασμένα φιλαράκια. Όπου τον Μάρτιο (3 μήνες πριν το ταξίδι), εμφανίζεται ο παιδικός μου φίλος Νίκος.

– Πας Nordkapp Στράτο?
– Ναι, αν όλα πάνε καλά φεύγω 1/7.
– Δε φεύγεις, φεύγουμε. Δίνω το Triumph, παίρνω LC ADV και φεύγουμε παρέα!

Classic Νίκος 🙂 Ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις με την ταχύτητα του φωτός. Με τον Νίκο κάναμε 2 ταξίδια εξωτερικό την τελευταία 4ετία, ένα Βοσνία, και ένα Ρουμανία. Είναι όμως φίλος από την 1η γυμνασίου, έξι χρόνια μαζί στο ίδιο τμήμα στο σχολείο, κάποια απ’ αυτά στο ίδιο θρανίο, έχουμε περάσει πολλά μαζί, έχουμε μοιραστεί επίσης πολλά και ξέρει ο ένας τον άλλον τόσο καλά, έτσι όπως δεν μπορεί να ξέρει κάποιος κάποιον που γνώρισε στα 40 του. Με τον Νίκο αισθάνομαι μια άνεση τέτοια που δεν μπορείς να αισθανθείς με κάποιον “πρόσφατο” φίλο.

Ιανουάριος 2016: Βγάζει η Superfast αλλά και η Aegean προσφορές early booking 30%. Με δελεάζουν αλλά είναι πολύ νωρίς. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν ξέρουμε αν αύριο θα είμαστε σε ευρώ ή τοπικό νόμισμα, αν θα ισχύουν οι ελληνικές πιστωτικές, αν θα υπάρχουν οι δουλειές μας, αν θα υπάρχει η σένγκεν, το προσφυγικό είναι σε έξαρση και η Ευρώπη σε μαζική διαταραχή με τρομοκρατικά χτυπήματα και όχι μόνο. Τι να κάνω; Nα πάρω early booking ή θα χάσω τα λεφτά μου; Η έκπτωση μεγάλη και σε καράβι για Ancona αλλά και στα αεροπορικά της Αντώνιας. “Θα τα πάρω και θα το πάω το ταξίδι ότι και να γίνει” είπα. Έτσι λοιπόν βρίσκομαι τέλος Ιανουαρίου με τα εισιτήρια πληρωμένα. Με το κλείσιμο των εισιτηρίων μπαίνω στο ταξίδι πιο βαθιά και κάνω και κάποιες κρατήσεις booking.com με δικαίωμα βέβαια ακύρωσης σε όλες.

Φεβρουάριος 2016: Και εκεί που στη δουλειά μου ήταν όλα διευθετημένα, μου φεύγει ξαφνικά ο άνθρωπος που πάνω του είχα επενδύσει 3 χρόνια εκπαίδευσης, για να μπορώ να φύγω τόσες μέρες. Έγινε εντελώς ξαφνικά, χωρίς συγκεκριμένη αιτία και χωρίς προετοιμασία. Όχι, όχι, όχι λέω. Το ταξίδι θα το πάω. Τελικά έγινε η αντικατάσταση επιτυχώς και το κενό καλύφτηκε σε πολύ μικρότερους χρόνους απ ότι αρχικά υπολόγιζα. Μάλιστα κύριοι, ίσχυσε για άλλη μια φορά το “ουδείς αναντικατάστατος”!

Απρίλιος 2016: Πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι συνέχεια το ταξίδι και να μην μπορώ να το βγάλω απ το μυαλό μου καθόλου. Δεν περνούν πάνω από 2 ώρες μέσα στην ημέρα που να μην το σκεφτώ. Έχω τους χάρτες μου έτοιμους, τα πάντα, το gps σε διαδρομές ανά ημέρα, το διαχωρισμό του φόρτου μου, όλα έτοιμα περιμένουν να πέσει η σημαία της εκκίνησης. Κάνω και κάποιες αγορές, πλαϊνοί εξωτερικοί σάκοι, καινούργια γάντια, καινούργια αδιάβροχα. Πλέον δεν κρατιέμαι!!! Αν αναλογιστείς πόσοι πολλοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να αναστείλουν ένα τέτοιο ταξίδι παθαίνεις πλάκα. Είναι τόσα αυτά τα οποία μπορεί να συμβούν στη ζωή που να μην επιτρέψουν την υλοποίηση, ακόμα και τελευταία στιγμή… Όχι, δε θα μου συμβεί εμένα, όλα θα πάνε καλά και 1η Ιουλίου καβαλάω φορτωμένος για το βορειότερο ακρωτήρι της ηπείρου μας.

Μάιος 2016: Η μηχανή είχε κάτι παραπάνω από 60.000km δεν είναι πολλά αλλά ούτε και αμελητέα. Με κριτήριο την απόλυτη ασχετοσύνη μου με τα μηχανικά αποφάσισα να κάνω κάποιους περαιτέρω ελέγχους όπως ανάρτηση, δίσκο αμπραγιάζ και κάτι άλλα απ’ αυτά που διαβάζω στα forums που συμβαίνουν σε αρκετούς. Οι έλεγχοι δεν έδωσαν κανένα σημείο ανησυχίας, εκτός από το ελατήριο της πίσω ανάρτησης που χρειάστηκε αλλαγή προκειμένου να μπορώ να πιέζω. Όλα τα υπόλοιπα έδειξαν καλώς και το μόνο που έμενε πλέον ήταν η αλλαγή ελαστικών, και μερικές μέρες πριν την εκκίνηση η αλλαγή λαδιών.

17/5/2016: Μεγάλη μέρα για τον συνταξιδευτή μου Νίκο, που παρέλαβε την καινούργια του κούκλα, ένα LC ADV όπου και άρχισε αμέσως τη δουλειά του στρωσίματος, να είναι έτοιμο το εργαλείο να ανέβει σβέλτα τη Γερμανία.

Τελευταία εβδομάδα πριν την αναχώρηση: όπως φαίνεται έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εναλλαγές της ψυχολογίας. Ενώ μέχρι τώρα η προετοιμασία ήταν απόλαυση, συντροφιά όλο το χειμώνα, νότα αισιοδοξίας και χαράς, ξαφνικά τα πράματα άλλαξαν και η τελευταία εβδομάδα έγινε θα έλεγα ανυπόφορη. Η προσμονή χτύπαγε κόκκινα, η προετοιμασία είχε ολοκληρωθεί οπότε έμενε μόνο αναμονή, η οποία ορισμένες στιγμές γίνονταν ανυπόφορη. Δεν έβλεπα την ώρα να βάλω μπροστά. Μέσα σε όλο αυτό το ψυχολογικό κοκτέιλ, βγήκαν στη φόρα και οι ανησυχίες της τελευταίας στιγμής. Θα μας βοηθήσει ο καιρός; Θα βγουν τα km με τόσο χαμηλά όρια ταχύτητας; Θα αντέξει το κορμί 12000km σε 22 μέρες; Θα τα καταφέρει η μηχανή να μη βγάλει καμιά βλάβη που θα μας καθηλώσει; Αυτά και άλλα πολλά τέτοια, στριφογύριζαν στο μυαλό, εν μέσω διαφόρων άλλων συναισθημάτων, μέχρι που ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη ημέρα.

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 - Επόμενη

77 Σχόλια
 1. george pantazis 17 Φεβρουαρίου 2019

  Πολύ άρτια και κατατοπιστική περιγραφή. Νιώθω σχεδόν σαν να πήγα. Βέβαια εγώ αν πήγαινα και μπορούσα θα το έκανα πιο χαλαρά, ίσως σε 2 μήνες ώστε να έμενα σε κάθε μέρος από 1 μέρα. Επίσης θα ήταν καλό αν γινόταν από τεχνικής απόψεως να έβαζες και κανένα μικρό βιντεάκι ώστε να νιώσει ο αναγνώστης μια πιο live ατμόσφαιρα από την παρέα σας. Σας εύχομαι πολλά και όμορφα χιλιόμετρα στους 2 τροχούς και ασφαλείς επιστροφές.

  Reply
  • Stratos V. 18 Φεβρουαρίου 2019

   Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, και φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου, αν υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες ημέρες, θα ήταν σαφώς ακόμα καλύτερα να μπορούσε κανείς να διαθέσει μια ολόκληρη μέρα, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις!

   Reply
 2. Roland 1 Φεβρουαρίου 2019

  Ωραία.Ευχαριστώ πολύ.
  Ήταν περίεργος προορισμός, γιατί οι διαδρομές που μου έδινε το Google Maps ήταν και οι δύο μέσω του Geirangerfjord.Επειδή μου άρεσε οι θέα που είδα από τις υπέροχες φωτογραφίες σας,προτιμώ την οδική πρόσβαση.

  Reply
 3. Roland 1 Φεβρουαρίου 2019

  Καλησπέρα Στράτο.
  Η διαδρομή στον 63 προς Geiranger είναι δύσκολη για το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο?
  Γιατί όπως είδα και εσείς αλλά και ο Μερκούρης πήγατε οδικός και όχι μέσω του Geirangefjord.
  Ευχαριστώ.

  Reply
  • Stratos V. 1 Φεβρουαρίου 2019

   Καλησπέρα! Είναι μεν στενός ο δρόμος αλλά νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, είναι από τις ομορφότερες διαδρομές της Νορβηγίας και αξίζει να την περάσεις.

   Reply
 4. Δημητρης 5 Νοεμβρίου 2018

  Στρατο δεν φαντάζεσαι πως αισθάνθηκα, που στην βραδινή μου αναζήτησή για ταξίδια και όνειρα, έπεσα πάνω στο δικό σου οδοιπορικό.Να εισαι παντα γερος και να κανεις τα όνειρα πραγματικότητα!!! dimitris83 απο GSmotoclub.gr

  Reply
  • Stratos V. 5 Νοεμβρίου 2018

   Σ΄ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Αντεύχομαι και θα τα πούμε και από κοντά σε κάποιον καφέ του φόρουμ 🙂

   Reply
 5. Νίκος 23 Σεπτεμβρίου 2018

  Συγχαρητήρια για το το ταξίδι, αλλά και το ταξιδιωτικό. Ίσως αρκετά αοριστη η ερώτηση, αλλά θα ήθελα να μου πεις, αν μπορείς, τι συμφέρει οικονομικά, αλλά και από θέμα φυσικής ομορφιάς, τα ferry ή οι χερσαιες διαδρομές; Γνωρίζεις κάποια ιστοσελίδα που αναφέρει πληροφορίες για τιμές, δρομολόγια κτλ. Ευχαριστώ και εύχομαι να μοιραστείς μαζί μας και τις επόμενες ταξιδιωτικές εμπειρίες σου!

  Reply
  • Stratos V. 23 Σεπτεμβρίου 2018

   Σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου Νίκο! Αν και οι χερσαίες διαδρομές είναι μαγευτικές, τα ferries είναι αναπόφευκτα, στις περισσότερες περιπτώσεις προκειμένου να προχωρήσεις την πορεία σου. Επίσης, τα συγκεκριμένα που χρησιμοποίησα, ήταν μετά από αρκετή έρευνα προκειμένου να μη χάσω ομορφιά από τις χερσαίες διαδρομές. Το κόστος τους δεν είναι μεγάλο, τις περισσότερες φορές ήταν λίγα μόνο €, και η μετάβαση είναι κι αυτή μερικά λεπτά μόνο. Δεν έχω σώσει κάποια URL με χρήσιμες πληροφορίες αλλά αν κάνεις μια αναζήτηση google θα βρεις πολύ και χρήσιμο υλικό!

   Reply
 6. Κώστας Διαμαντόπουλος 4 Ιουλίου 2018

  Τις καλημέρες μου και μπράβο για το ταξιδιωτικό.
  Το είχα διαβάσει πριν κανά δυο χρόνια και το έψαξα ξανά σήμερα επειδή σε λίγες μέρες θα ανεβούμε 3 μηχανάκια. Αριστερόστροφα.
  Ήθελα να σε ρωτήσω, υπάρχουν χάρτες με τοποθεσίες ραντάρ, όπως περιγράφεις στην τελευταία σελίδα; Μπορώ να τους κατεβάσω σε σμάρτφον;
  Ίσως σε ρωτήσω κι άλλα πράγματα μέσα στην εβδομάδα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  Πάντα όρθιοι.

  Reply
  • Stratos V. 4 Ιουλίου 2018

   Καλημέρα Κώστα! Για τα ραντάρ είχα κατεβάσει το σχετικό αρχείο της garmin στο GPS μου, αλλά φυσικά δεν αρκεί αφού αυτό έχει μόνο σταθερά. Υπάρχουν και κινητά (μπλόκα) τα οποία δεν είναι εύκολο να προβλέψεις. Σου εύχομαι με το καλό να πάτε, να ευχαριστηθείτε κάθε χιλιόμετρο και να επιστρέψετε γεμάτοι με τις καλύτερες εικόνες!!!

   Reply
 7. Roland 7 Μαΐου 2018

  Στράτο συγχαρητήρια για το υπέροχο ταξιδιωτικό σου!
  Πολύ ωραία περιγραφή και απίστευτες φωτογραφίες.Και στο δικό μου μυαλό στριφογυρίζει εδώ και ένα χρόνο αυτό το υπέροχο ταξίδι,το οποίο θέλω να κάνω με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι γίνεται με τα πρατήρια καυσίμων,πόσο συχνά συναντάμε στο δρόμο μας όσο ανεβαίνουμε προς τον βορρά και επίσης τι γίνεται με τα διόδια.
  Σε ευχαριστώ.

  Reply
  • Stratos V. 8 Μαΐου 2018

   Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον και σου εύχομαι ολόψυχα να το κάνεις με το αυτοκινούμενό σου, είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς στο μέγιστο! Σχετικά με τα πρατήρια βενζίνης, δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, έχει σε όλη την έκταση σε τακτά διαστήματα, τόσα που όσο μικρό ρεζερβουάρ κι αν έχεις, δεν κινδυνεύεις να μείνεις. Για τα διόδια, έχουν ένα περίεργο σύστημα, δεν έχουν σταθμούς με σύστημα πληρωμής αλλά κόμβους με κάμερες όπου οι κάμερες τραβούν φωτογραφίες και στέλνουν το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που πέρασε. Οι μοτοσυκλέτες εξαιρούνται και έχω την εντύπωση αν θυμάμαι καλά, ότι εξαιρούνται και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν νορβηγικές πινακίδες! Αυτό βέβαια να το ψάξεις να το διασταυρώσεις γιατί δεν είμαι σίγουρος.

   Reply
   • Roland 8 Μαΐου 2018

    Στράτο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

    Reply
 8. Νίκος 24 Ιανουαρίου 2018

  Στράτο, σήμερα έπεσα πάνω στο ταξιδιωτικό σου και κυριολεκτικά το ρούφηξα με τη μία. Σε ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι που έκανα σήμερα και ελπίζω να χρησιμοποιήσω πολλές από τις πληροφορίες σου για το δικό μου ταξίδι στο μέλλον. Έχω φτάσει (με αυτοκίνητο) μέχρι Bergen το 2011 και μου έφερες στο μυαλό πολλές γνώριμες εικόνες.
  Να είμαστε καλά και πάντα όρθιοι.

  Reply
  • Stratos V. 24 Ιανουαρίου 2018

   Νίκο, σ’ ευχαριστώ, χαίρομαι που σε ταξίδεψα και σου εύχομαι να υλοποιήσεις το ταξίδι σου το συντομότερο! Θα είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείς.

   Reply
 9. GiannisV 26 Αυγούστου 2017

  Καταπληκτική ιστορία πραγματικά. Πολλά μπράβο γι’ αυτό το απίστευτο ταξίδι που κάνατε. Και για μένα η Νορβηγία αποτελεί ταξίδι-όνειρο-στόχος! Να σε ρωτήσω: Τις φωτογραφίες εν κινήσει της έβγαλες με go pro? Ήταν καρφωμένη στο κράνος? Και πως πατούσες το κλικ. Σορρυ αν σου φαίνεται χαζή η ερώτηση 🙂 αλλά ακόμα δεν γνωρίζω πολλά γι’ αυτές τις φωτογραφικές μηχανές. Όλες τις φωτογραφίες τις έβγαλες με την ίδια φωτογραφική?

  Reply
  • Stratos V. 26 Αυγούστου 2017

   Γιάννη σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου και σου εύχομαι να κάνεις σύντομα τα ταξίδια αυτά, Νορβηγία & UK. Η κάμερα είναι παρεμφερής της GoPRO και συγκεκριμένα είναι η SONY HDR-AS200V, την προτίμησα από την GoPRO λόγω του σχήματός της (bullet) που έχει λιγότερες αντιστάσεις στον αέρα, και ναι, ήταν τοποθετημένη στη δεξιά μεριά του κράνους. Τις φωτογραφίες εν κινήσει τις τραβούσα με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα remote control (περιέχεται στα παρελκόμενα της συγκεκριμένης action camera) που είχα προσαρμοσμένο δίπλα ακριβώς στο αριστερό γκριπ. Οι φωτογραφίες που βλέπεις στις πόλεις, που δεν είναι τραβηγμένες πάνω από τη μηχανή, τραβήχτηκαν με ένα iPhone 🙂

   Reply
 10. Αθανασόπουλος Γιώργος 22 Απριλίου 2017

  Συγχαρητήρια για όλα . Για την προετοιμασία, για το ταξίδι , για την περιγραφή ,για τις πληροφορίες , για τις εικόνες. Αν και δικυκλιστής απο το 1978 , πηγα με αυτοκινητο στο Βόρειο Ακρωτήρι το 2011 , περίπου στην ίδια διαδρομή . Προγραμματίζω με μια λέσχη μοτοσυκλετιστών για το 2018 το ίδιο με σας ταξίδι , ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ αυτή τη φορά. Οι πληροφορίες σας είναι χρήσιμες και βοηθούν πολύ. Να είστε καλά και πάντα όρθιοι !!!! Συγχαρητήρια και πάλι !!!

  Reply
  • Stratos V. 22 Απριλίου 2017

   Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου! Θα χαρώ ιδιαίτερα αν κάποιες από τις πληροφορίες που δίνω, σε βοηθήσουν στον προγραμματισμό του μελλοντικού σου ταξιδιού το 2018 και φυσικά αν χρειαστείς περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες, θα είμαι στη διάθεσή σου. Εύχομαι ολόψυχα να το υλοποιήσεις και να σου δώσει το μέγιστο της απόλαυσης, αν και την έχεις ήδη γευτεί με το αυτοκίνητο το 2011, με τη μοτοσυκλέτα θα είναι άλλο πράγμα 🙂

   Reply
  • Γιάννης 6 Φεβρουαρίου 2018

   Φίλε Αθανασόπουλε Γιώργο,γεια χαρά. Επειδή ψήνομαι για Βόρειο Ακρωτήρι το 2018, μπορείς να μου πεις για τη Λέσχη μοτό που σχεδιάζει ταξίδι για εκεί? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   Γιάννης

   Υ.Γ Φίλε Στράτο, εύχομαι πάντα τέτοια, ζουμερά, όμορφα και στριφτερά.

   Reply
   • Stratos V. 6 Φεβρουαρίου 2018

    Φίλε Γιάννη, σ’ ευχαριστώ, καλά χιλιόμετρα και με το καλό να υλοποιήσεις το “Βόρειο Ακρωτήρι 2018”!

    Reply
 11. ΝΙΚΟΛΑΣ N. 17 Νοεμβρίου 2016

  ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ… ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ….ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΙΤΡΟΧΗ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ… ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ… ΠΕΡΑΣΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ…. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ…..ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΤΡΟΧΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ…!!!!

  Reply
  • Stratos V. 17 Νοεμβρίου 2016

   Νικόλα, χαίρομαι που πέρασες όμορφα διαβάζοντας το ταξιδιωτικό μου και σου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις ακόμα καλύτερα υλοποιώντας το πάνω στη δίτροχη αγάπη σου 🙂

   Reply
 12. SOTIRIS 16 Νοεμβρίου 2016

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΟΥ.!

  Reply
  • Stratos V. 16 Νοεμβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Σωτήρη, αντεύχομαι!

   Reply
 13. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 14 Νοεμβρίου 2016

  Να εισαι πάντα γερός. Κι έτσι γενναιόδωρος να μοιράζεσαι στιγμές κ εικόνες. Σ’ ευχαριστούμε για όλο αυτο το υλικό που ειναι χρήσιμο. Υποκλίνομαι.

  Reply
  • Stratos V. 15 Νοεμβρίου 2016

   Κυριάκο, σ’ ευχαριστώ! Αν χρειαστείς περαιτέρω πληροφορίες αν σχεδιάζεις υλοποίηση παρόμοιου ταξιδιού, είμαι στη διάθεσή σου για ότι χρειαστείς.

   Reply
 14. Παναγιώτης Κρητικός 1 Νοεμβρίου 2016

  Επιτέλους κατάφερα να το ολοκληρώσω! Το διάβαζα ανά μία μέρα οπως το ζήσατε, σαν σε ανταπόκριση κάθε βράδυ! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Σίγουρα θα αποτελέσει μπούσουλα για το σχεδιασμό που θα κάνουμε για να το πραγματοποιήσουμε και εμείς σύντομα. Συγχαρητήρια για την άψογη περιγραφή και τις ωραίες φωτογραφίες. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμες ολες αυτές οι πληροφορίες και σίγουρα ο καλύτερος πρεσβευτής για να παρακινηθεί ο καθένας να ζήσει το όνειρό του. Είσαστε σίγουρα πολύ τυχεροί στο θέμα του καιρού, ομολογώ ότι παραξενεύτηκα που δεν έκανες κανένα σχολιο για τη ύπαρξη κουνουπιών που ακούω συχνά οτι είναι μεγαλο πρόβλημα σε αυτά τα μέρη. Δεν είχατε τέτοιο θέμα εσείς? Υποθέτω επίσης ότι αλλάξατε λαδια τουλάχιστον μια φορά καθ´οδόν? Να είσαι καλά Στράτο να ταξιδεύεις πάντα, να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου και να παρακινείς κόσμο να κάνει το ίδιο. Αυτά θυμόμαστε από τη ζωή μας και αυτά μας ανοίγουν τους ορίζοντές μας.

  Reply
  • Stratos V. 1 Νοεμβρίου 2016

   Παναγιώτη, σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, εύχομαι οι πληροφορίες να σε βοηθήσουν στο σχεδιασμό σου και με το καλό να το πραγματοποιήσεις σύντομα! Πράγματι, με τον καιρό ήμασταν ιδιαίτερα τυχεροί, με εξαίρεση τη μέρα του ακρωτηρίου. Για τα κουνούπια, δεν αντιμετωπίσαμε καταστάσεις όπως αυτές που είπαν προηγούμενοι, όμως λάβε υπόψιν ότι διανυκτερεύαμε σε δωμάτια και όχι σε σκηνές. Πιθανότατα σε σκηνή να είναι πολύ πιο εμφανές το πρόβλημα. Τα περισσότερα κουνούπια που είδαμε ήταν στο Inari της Φινλανδίας όπου στη βόλτα που κάναμε πεζοί στη λίμνη είχαμε φορέσει κουκούλες για να προφυλαχτούμε 🙂 Στα υπόλοιπα μέρη δεν αντιμετωπίσαμε θέμα με τα κουνούπια. Για τα λάδια, ήταν ένα θέμα που με απασχόλησε πριν ξεκινήσω, ωστόσο με βάση τις οδηγίες της μαμάς BMW, τα λάδια πρέπει να αλλάζουν ανά 10.000km. Εδώ στην Ελλάδα λόγω θερμού κλίματος προτείνεται αλλαγή ανά 5.000km. Αποφάσισα να μην τα αλλάξω καθ’ οδόν και να ακολουθήσω τις οδηγίες της μαμάς εταιρείας, έκανα λοιπόν με τα ίδια λάδια 12.000 km, απλά συμπλήρωσα 0,5lt όλα κι όλα, και σε πληροφορώ ότι όταν τα άλλαξα είδα ότι η κατάστασή τους ήταν καλύτερη από τα λάδια που άλλαζα άλλες φορές στα 5.000km. Και αυτό φυσικά έχει βάση, αφού οι ώρες λειτουργίας της μοτοσυκλέτας σε αυτά τα συγκεκριμένα 12.000km ήταν ίσως λιγότερες από τις ώρες που απαιτούνται για 5.000km εντός νομού Αττικής και με θερμοκρασίες αισθητά χαμηλότερες.

   Reply
 15. Στεφανος Γιουρελης 30 Οκτωβρίου 2016

  Εξαιρετικο ταξιδι!!!
  Σε ευχαριστουμε για την περιγραφη και τις φωτογραφιες. Μας δινεις ιδεες για το μελλον.
  Καλα ταξιδια να εχεις

  Reply
  • Stratos V. 30 Οκτωβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Στέφανε, με το καλό να κάνεις τις ιδέες σου πραγματικότητα!

   Reply
 16. Jefe 18 Οκτωβρίου 2016

  Πολύ όμορφο ταξιδιωτικό Στράτο! Και βέβαια όπως είπες η ανάβαση από Νορβηγία είναι η καλύτερη επιλογή γιά αυτούς που τραβάνε πρός Nordkapp (κατά την ταπεινή μου γνώμη)… Πολύ ωραίες φωτό και η περιγραφή άψογη. Να είστε γεροί γιά τα καλύτερα που έρχονται!!!

  Reply
  • Stratos V. 18 Οκτωβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Θανάση, εσύ άλλωστε είσαι πρωτοπόρος σε τέτοια ταξίδια 🙂 Όπως το είπες, η ευχή σου είναι η καλύτερη, να είμαστε όλοι γεροί για τα καλύτερα που έρχονται!!!

   Reply
 17. Θανάσης 16 Οκτωβρίου 2016

  Μπράβο Στράτο παρα πολύ καλό. Συγχαρητήρια!!

  Reply
  • Stratos V. 16 Οκτωβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Θανάση!

   Reply
 18. Geogeo K 16 Οκτωβρίου 2016

  Μπράβο Στράτο για την πραγματοποίηση του ταξιδιωτικού σου ονείρου και την ωραία σου παρουσίαση! Μπράβο και στον Νίκο και την Antonia!
  Συνέχισε να κυνηγάς τα πράγματα που αγαπάς

  Reply
  • Stratos V. 16 Οκτωβρίου 2016

   Να σαι καλά, όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε την ευχή σου, να συνεχίζουμε πάντα να κυνηγάμε αυτά που αγαπάμε, μόνο έτσι παίρνει νόημα η ζωή και διατηρείται το ενδιαφέρον!

   Reply
 19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16 Οκτωβρίου 2016

  καλησπερα πολυ ωραια εμπειρια και αξεχαστη πιστευω,ηθελα να σε ρωτησω περιπου ποσο υπολογιζεις το ταξιδι με κανονικη διαμονη (η εαν το εκανες ετσι,ποσο παει περιπου) απλα ενημερωτικα να ηξερα ποσο θα εβγαινε

  Reply
  • Stratos V. 16 Οκτωβρίου 2016

   Σ΄ευχαριστώ Δημήτρη, χαίρομαι που σου άρεσε. Θα σου παραθέσω παρακάτω μια παράγραφο σχετικά με το κόστος όπως τα έγραψα στο gsmotoclub.gr.

   “Έχουμε 12.000 km που σημαίνει ότι μόνο για καύσιμα και λάδι χρειαζόμαστε περί τα 1.200€. Αν προσθέσεις και τα διόδια, τα καράβια (Ancona, Lofoten, Tallin) και τα φέρι στα φιορδ, πάμε στα 1.800€. Από εκεί και πέρα ξεκινά το υποκειμενικό, πόσο ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να χρειαστεί για να κοιμηθεί και να φάει ανά ημέρα, Χ 22. Να ξέρετε ότι ακόμα κι αν πάει κανείς κάμπινγκ, θέλει κοντά στα 25€ περίπου μόνο για τη σκηνή του σε οργανωμένο κάμπινγκ (επιτρέπεται και το ελεύθερο κάμπινγκ στη Νορβηγία). Οπότε για κάποιον που είναι αποφασισμένος να κάνει όλες τις διανυκτερεύσεις σε κάμπινγ εκτός 1-2 ψηλά βόρεια λόγω πολύ κρύου, και να τρέφεται με τροφή που θα μαγειρεύει ο ίδιος, το ελάχιστο κόστος μπορεί να είναι κοντά στα 3.000€. Από κει και πέρα, αν η διαμονή γίνει σε καταλύματα (σπιτάκια ξύλινα ή ακόμα και ξενοδοχεία) και η διατροφή είναι σε τύπου πρόχειρο φαγητό, το κόστος θα αυξηθεί ανάλογα. Στα σπιτάκια συνήθως η τιμή είναι η ίδια είτε είσαι ένας, είτε δύο είτε τρεις… οπότε συμφέρει καλύτερα σε παρέες των 3-4 γιατί μοιράζονται το κόστος. Επίσης αν κάποιος προτιμήσει τα σπιτάκια για τη διαμονή του, να γνωρίζει ότι θα πρέπει να έχει μαζί του πετσέτες και υπνόσακο γιατί αν δεν έχει θα τα νοικιάζει και θα του ανεβάσουν το κόστος πολύ και χωρίς λόγο. Τα σπιτάκια επίσης δεν περιλαμβάνουν πρωινό. Σχετικά με τα ξενοδοχεία, αν κάποιος την ψάξει από μήνες πριν στο booking . com σκάνε προσφορές δελεαστικές, με συνεχές ψάξιμο μπορείτε να βρείτε κάποιες καλές ευκαιρίες σε τιμές που να ανταγωνίζονται αυτές που έχουν τα ξύλινα σπιτάκια. Επίσης η διαμονή σε ξενοδοχείο περιλαμβάνει συνήθως και πρωινό που πρακτικά σημαίνει ότι φτιάχνεις και κανα-δυο σάντουιτς για το δρόμο οπότε εξασφαλίζεις όλες σου τις διατροφικές ανάγκες μέχρι το βράδυ που θα φτάσεις στον επόμενο προορισμό. “

   Reply
 20. Lyon 15 Οκτωβρίου 2016

  Μαγευτικό! Ειναι ενας προορισμος που σκεφτομαι εδω και χρονια γι’αυτο και διαβασα καθε λεξη απο οσα γραφεις. Ισως καποια στιγμη σε αναζητησω για πληροφοριες, οταν θα ετοιμαζω το αντιστοιχο δικο μου. Ελπιζω να επιτρεπεις την αναδημοσιευση αυτου σε ιστοχωρους και φορουμ. Να εισαι καλα και με το καλο τα επομενα ταξιδια!

  Reply
  • Stratos V. 16 Οκτωβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ! Είμαι στη διάθεσή σου για όποια περαιτέρω πληροφορία θα χρειαστείς, με μεγάλη μου χαρά. Και φυσικά μπορείς να αναδημοσιεύσεις το ταξιδιωτικό, γι αυτό και γράφτηκε άλλωστε, να δώσει πληροφορία στους επόμενους.

   Reply
 21. Bilouras 14 Οκτωβρίου 2016

  φοβερή η περιγραφή και οι φωτογραφίες σου!
  Βλεποντας τις φωτο απο Ταλίν και κατω θυμηθηκα το δικο μας ταξίδι Κίεβο-ΜόσχαΠετρούπολη(με διαφορά 10 ημέρες).Ιδιες στάσεις,ίδιες διανυκτερεύσεις.
  Να σαι καλά.

  Reply
  • Stratos V. 16 Οκτωβρίου 2016

   Σ’ ευχαριστώ, να είμαστε όλοι καλά να ταξιδεύουμε!

   Reply
 22. Ζωγράφος Μιχάλης 14 Οκτωβρίου 2016

  Μόλις το έκανε κοινοποίηση ένας φίλος στο Facebook ήταν να πάμε μαζί πέρσι και κάτι του έτυχε και πήγα μόνος….. πανέμορφη εμπειρία, παρόλο που φέτος έφτασα Πορτογαλία το μυαλό μου είναι εκεί και θα το ξανακάνω. Αφού πρώτα κάνω την άλλη τρελά (για τους άλλους ) Βλαδιβοστοκ. Με ξαναταξιδεψες.

  Reply
  • Stratos V. 14 Οκτωβρίου 2016

   Μιχάλη, σ’ ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, χαίρομαι που σε “ξαναταξίδεψα” και χαίρομαι που είπες ότι θα το ξανακάνεις! Έχω κι εγώ την ίδια αίσθηση μέσα μου. Σου εύχομαι να πας Βλαδιβοστόκ αλλά και όπου αλλού ονειρεύεσαι 🙂

   Reply
 23. Πετρος Σ. 16 Σεπτεμβρίου 2016

  Και σε αλλα με υγεια ¨)
  Αν θελει καποιος τιποτα για Ιαπωνια , ελευθρα.

  Reply
  • Stratos V. 7 Οκτωβρίου 2016

   Σ ευχαριστώ Πέτρο! Η Ιαπωνία είναι ένας προορισμός όνειρο για όλους τους ταξιδευτές υποθέτω. Αν ποτέ καταφέρω να προσεγγίσω αυτό το όνειρο θα λάβεις νέα μου 🙂

   Reply
 24. Τάσος 31 Αυγούστου 2016

  Με έβαλες για άλλη μια φορά στην πρίζα. Το ετοιμάζω για τον Ιούλιο 2017.
  Τέλεια περιγραφή, με ταξίδεψες όμορφα

  Reply
  • Stratos V. 31 Αυγούστου 2016

   Τάσο, σου εύχομαι με το καλό να το υλοποιήσεις, και φυσικά ότι χρειαστείς από πληροφορίες, θα είμαι στη διάθεσή σου.

   Reply
 25. Δαμιανάκος Παύλος 29 Αυγούστου 2016

  Μπράβο Στράτο , πολύ καλή παρουσίαση του ταξιδιού διάζοντας και βλέποντας της φωτογραφίες ταξίδεψα και εγώ μαζί σας …………….

  Reply
  • Stratos V. 29 Αυγούστου 2016

   Χαίρομαι που καταφέραμε να σε ταξιδέψουμε Παύλο, αυτό άλλωστε δεν είναι που προσπαθούμε μια ζωή με τη μουσική; 🙂

   Reply
 26. Stamatis Christodoulatos 28 Αυγούστου 2016

  Ενισχύω την άποψή σου Στράτο ότι το Ταξίδι αυτό γίνεται δεξιόστροφα δηλαδή πρώτα Νορβηγία και επιστροφή από Φιλανδία.
  Εγώ είχα περάσει με ferry από Hirshals στο Όσλο και επιστροφή από το Turkou στη Στοκχόλμη.
  Καταπληκτικό το οδοιπορικό σου.
  Όσον αφορά τα πρόστιμα, συνέβη σε δύο συνταξιδιώτες μου (εγώ την γλίτωσα) που πληρωσανε επί τόπου 6000 Κορώνες ο καθένας το 1995 επειδή έτρεχαν με …128 χιλιόμετρα.
  Εγώ είχα μείνει πίσω για τσιγάρο και θα πλακωνομουνα να τους φτάσω, αλλά είδα τη φάση.

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2016

   Αν θέλεις Σταμάτη, πες μας λίγα λόγια, για ενημέρωση αυτών που ενδιαφέρονται, οι αστυνομικοί που σταμάτησαν τους συνταξιδευτές σου, ήταν με πολιτικά; Ήταν μπλόκο; Θυμάσαι;

   Reply
 27. Stamatis Christodoulatos 28 Αυγούστου 2016

  Συγχαρητήρια.
  Καμιά 20αριά άτομα από Ελλάδα είχαν πάει Βόρειο Ακρωτήριο πριν από μένα που πήγα το 1995 ΜΕ αφορμή την 50η παγκόσμια συγκέντρωση της FIM στο Malselv Norway.
  11000 χιλιόμετρα συνολικά σε 31 ημέρες, ημερήσιο ρεκόρ οδήγησης 1050 χιλιόμετρα.
  Μου θύμισες πάρα πολλά.

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Σταμάτη, χαίρομαι που σου ξύπνησα τόσο όμορφες αναμνήσεις 🙂

   Reply
 28. Χρυσοχοιδης κωστας 28 Αυγούστου 2016

  Εκπληκτική παρουσίαση.Θα ήθελα όμως και ένα κόστος.Η Νορβηγία τσούζει.Περασα εξαιρετικά.Μπραβο!!!!!!!!

  Reply
  • Stratos V. 28 Αυγούστου 2016

   Κώστα σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση, και ναι, έχεις δίκαιο, ήταν παράληψη η μη αναφορά στο κόστος, σε μια τόσο ακριβή χώρα (το διόρθωσα στην τελευταία σελίδα).

   Reply
 29. Marietta Sayo 27 Αυγούστου 2016

  This is amazing!it keeps getting better and better!!thank you for sharing!!

  Reply
  • Stratos V. 27 Αυγούστου 2016

   Σ’ ευχαριστώ Μαριέττα, σου εύχομαι γρήγορα να ταξιδέψεις Ιαπωνία 🙂

   Reply
 30. Marietta Sayo 27 Αυγούστου 2016

  Φανταστικό χωριό!δε μπορώ να διανοηθώ 1000χλμ σε μια μερα..

  Reply

Υποβολή Σχολίου